Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić primio delegaciju Republike Srpske i Banja Luke

28.09.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sa saradnicima sastao se, u Gradskoj kući, sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatanom Klokićem i njegovim saradnicima, šefom Predstavništva Republike Srpske u Srbije Mlađenom Cicovićem i delegacijom Grada Banja Luke. Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da je ovaj susret upriličen u okviru „Dana Srpske u Srbiji“ koji traju od 22. do 29. septembra i u okviru kojih je već održano više manifestacija i susreta u našoj zemlji.

14590_1.jpg 

Uz podsećanje da je Grad Subotica svoje veze sa Republikom Srpskom podigao na najveći mogući nivo u februaru ove godine, kada je uspostavljena saradnja sa zvaničnim Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji, gradonačelnik Bakić je rekao da je  tokom srdačnog sastanka dogovoreno intenziviranje saradnje sa Republikom Srpskom i Banja Lukom, sa kojom je Grad Subotica 2017. godine zaključio Sporazum o saradnji.

 14590_2.jpg

„U proteklih pet godina potpisano je mnogo sporazuma između kulturnih i drugih ustanova Subotice i Banja Luke, a mi smo posebno ponosni na činjenicu da je Subotica jedan od pet partnerskih gradova Banja Luke iz Srbije. Na današnjem sastanku zaključeno je i da se organizuje što više konkretnih veza i aktivnosti i da se u praksi ostvaruje ono što je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a to je iskrena i bratska saradnja Republike Srpske i Srbije i njihovih lokalnih samouprava, kao i jedinstvo našeg naroda sa obe strane Drine”, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

 14590_3.jpg

Zlatan Klokić je, osvrćući se na saradnju između Republike Srpske i Srbije, istakao  da ona nikada nije bila tako konkretna, jaka i snažna kao danas i da je neophodno da u narednom periodu bude još intenzivnija kako bismo spremno dočekali sve izazove koji su pred nama.

Mlađen Cicović se zahvalio medijima što su, kako je rekao, devet godina uz manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“.

„Posebno bih se zahvalio Gradu Subotici i gradonačelniku Bakiću sa kojim sam od februara ove godine uspostavio ne samo prijateljski nego gotovo bratski odnos, u kome sve ono što je pred nama i što nam je zajednički posao na  podsticanju i jačanju saradnje rešavamo na način na koji to rešavaju oni koji su najbliži“, istakao je Cicović.

14590_4.jpg

On je naveo da će se u okviru ovogodišnje manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, koja će se održati u 11 gradova, realizovati 13 programa i da je novina program podsticanja i jačanja saradnje gradova i opština iz Republike Srpske sa gradovima i opštinama iz Srbije.

„Želja nam je da poručimo da je put našeg naroda s obe strane Drine u budućnost jedino izvestan ukoliko budemo jedinstveni, sabrani i ukoliko budemo svi predano i vredno radili pre svega  na poslovima koji su vezani za očuvanje našeg nacionalnog identiteta, naše kulture, tradicije, jezika, pisma, naše vere pravoslavne, svetosavske“, poručio je Mlađen Cicović.

Savetnik gradonačelnika Banja Luke za društvene delatnosti, Milada Šukalo, zahvalila se gradonačelniku Bakiću i njegovim saradnicima na izuzetnoj dobrodošlici.

14590_5.jpg 

„Danas smo razgovarali o saradnji kada su u pitanju naši saveti za poljoprivredu, o saradnji kada su u pitanju mladi i omladinske politike, turizam. Sastanak nije bio dovoljan da otvorimo sve one teme koje su nam interesantne zajedno. Nadam se da ćemo vrlo brzo imati priliku da delegaciju Grada Subotice ugostimo u Banja Luci i da zajedno nastavimo da idemo napred“, kazala je, između ostalog, Milada Šukalo.

U okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ u Subotici će večeras, od 19.00 časova, u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“ biti održano književno veče: Goran Vračar i Željko Pržulj, a od 19.30 časova, na sceni „Jadran“ subotičkog Narodnog pozorišta, koncert grupe „One tri“ iz Banja Luke.

14590_6.jpg 

Nakon sastanka u Gradskoj kući, gradonačelnik Bakić sa saradnicima i gosti iz Vlade Republike Srpske i Grada Banja Luke obišli su promotivni štand Turističke organizacije Republike Srpske postavljen na centralnom gradskom trgu u Subotici.

 

 

 

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop