Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Na Paliću otvoreni 31. „Berbanski dani“

11.09.2021.

Tradicionalna manifestacija „Berbanski dani“, 31. po redu, koja slavi završetak berbe grožđa i drugog voća, održava se ovog vikenda na Paliću. Veliki broj izlagača voća, povrća, vina i rakije, starih zanata, kao i brojni posetoci još jednom su pokazali zbog čega je ovo jedna od omiljenih manifestacija Subotičana. „Berbanske dane“ svečano je otvorio predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor koji je, tim povodom, istakao da je ovakvo dugo trajanje ovog festivala potvrda energije koja je u našim ljudima i koja dešavanje čini bogatim i pozitivnim.

14551_1.jpg

- Naše vinarstvo je iz godine u godinu sve bolje a naše vinogorje sve bogatije i kvalitetnije sa veoma širokom ponudom koja pobuđuje interesovanje svih onih koji dođu kao gosti. To je veoma važno jer diže rejting celog područja”, rekao je Pastor.

U proteklih godinu dana, dodao je, Palić je pokazao punu vitalnost, bez obzira na teškoće sa kojima smo se suočavali, i listu dešavanja obogatio novim sadržajima.

14551_2.jpg

„Učinak ovog jula je devet odsto veći nego u istom mesecu prošle godine što se tiče broja noćenja. To pokazuje tu vitalnost. U toku godine su otvorena dva javna toaleta, jer proteklh decenija nije bilo nijednog. Našli smo rešenje za ono što se dešavalo na peščanom štrandu, izmešten je avantura park u Zoološki vrt i mislim da je nađeno pravo mesto i što se tiče ambijenta i što se tiče bezbednosti. Radimo na obezbeđivanju sredstava za izgradnju akva parka a postoji ozbiljan ulagač za izgradnju velikog hotela između Prezidenta i Muškog štranda. Siguran sam da ćemo iduće godine imati goste iz Segedina koji će doći šinobusom, jer će do tada biti završena pruga između Subotice i Segedina“, naglasio je Ištvan Pastor.

Red vitezova vina „Arena Zabatkiensis“ je 19. put deo „Berbanskih dana“. Za pudara godine proglašen je Nikola Skenderović iz Ljutova, dok je ovogodišnja kraljica berbe Adrijana Brkljač.

14551_3.jpg

Izložba voća i povrća može se pogledati na Velikoj terasi, a po završetku ovogodišnje, dvodnevne manifestacije sve će biti donirano Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka".

Za ovogodišnju rakijadu su pristigla 83 uzorka. Najbolja rakija na ovogodišnjim "Berbanskim danima" je bila viljamovka Iboje Fekete. Izabran je i apsolutni pobednik, sa najviše osvojenih zlatnih medalja, a to je proizvođač sa Palića, Imre Račmanj.

14551_4.jpg 

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop