Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor obišao radove na gasifikaciji MZ „Novo selo“

06.09.2021.

Predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) obišao je danas radove na proširenju gasovodne mreže na području Mesne zajednice „Novo selo“ u Jasenovačkoj ulici, u kojoj će biti izgrađeno 3,7 kilometara gasovodne mreže sa mogućnošću priključenja 100 novih korisnika. Pastor je, tim povodom, izjavio da je razvoj infrastrukture, odnosno proširivanje gasovodne, kanalizacione, vodovodne i putne mreže jedan od osnovnih zadataka svake lokalne smaouprave, pa i subotičke lokalne samouprave.

14528_1.jpg

Uz izražavanje zadovoljstva što je JKP „Suboticagas“ ove godine započelo radove na izgradnji 10 kilometara gasovodne mreže u Subotici, od kojih će, kako je rekao, nešto manje od četiri kilometra biti izgrađeno na području MU „Novo selo“, Balint Pastor je naveo da će se gasovodna mreža graditi i na područjima mesnih zajednica „Zorka“, „Dudova šuma“, „Radanovac“, „Mali Radanovac“, „Ker“, „Gat“ i „Aleksandrovo“.

„Pored toga, ove godine se, takođe, projektuje 10 kilometara gasovodne mreže koja će se  graditi sledeće godine. Iako nije toliko udaljena od Gradske kuće, ova mesna zajednica ima jako puno problema, a jedan od najvećih je što u njenom većem delu ne  postoji kanalizaciona mreža. Nadam se da će se to u doglednoj budućnosti promeniti u pozitivnom smislu, kao što danas možemo da kažemo da će nakon završetka ovih radova na čak 90 odsto teritorije Mesne zajednice 'Novo selo' biti izgrađena gasovodna mreža“, istakao je Balint Pastor.

On je podsetio i na projekat „Čista Srbija“ u okviru koga će na teritoriji grada Subotice biti izgrađeno 110 kilometara kanalizacione mreže.

14528_2.jpg

„Gledamo pozitivno u budućnost što se tiče ostvarenja projekta 'Čista Srbija' u okviru koga će se izgraditi 110 kilometara kanalizacione mreže: 48 kilometara u Subotici, 12 kilometara na Paliću i 25 kilometara u Čantaviru i Bajmoku u kojima će  se izgraditi i prečistač otpadnih voda. Dakle, iz dana u dan radimo na poboljšanju infrastrukture i uslova  života građana i ne činimo razliku između gradskih i prigradskih mesnih zajednica. Što se tiče 'Suboticagasa' prioritet je u sledećem periodu i proširenje gasovodne mreže ka prigradskim mesnim zajednicama. Ovo je, inače, najekonomičniji način grejanja, isplativ i u svakom drugom pogledu za građane i zbog toga u budućnosti u većoj meri treba stavljati akcenat na proširivanje gasovodne mreže na teritoriji našeg grada“, poručio je dr Balint Pastor.

Direktorka JKP „Suboticagas“ Ildiko Zedi kazala je da su prošle godine radovi na gasifikaciji izvođeni uglavnom na Paliću, dok je ove godine akcenat na gasifikaciji Mesne zajednice „Novo selo“ gde će biti izgrađeno 3,7 kilometara gasovodne mreže.

14528_3.jpg

„U Mesnoj zajednici 'Novo selo' na novoizgrađenoj mreži moći će da se priključi sto potrošača, dok će mogućnost priključenja na deset kilometara mreže koja se gradi na teritoriji našeg grada imati oko 300 potrošača. Interesovanje za priključenje na gas je veliko, planom je predviđeno 350 priključaka za ovu godinu, a već imamo 385 zainteresovanih za priključak“, rekla je Ildiko Zedi, i dodala da je cena priključka 100.000 dinara i da JKP „Suboticagas“ ima oko 11.000 potrošača.

14528_4.jpg

Predsednik Saveta MZ „Novo selo“, Gabor Tot, zahvalio se rukovodstvu Grada i JKP „Suboticagas“ na podršci dobijenoj u realizaciji ovog, za njih veoma značajnog projekta.

Obilasku radova na izgradnji gasovodne mreže u MZ „Novo selo“ prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Imre Kern i članovi Gradskog veća grada Subotice Čila Goli, Hajnalka Bognar Pastor i Hargita Erči.

14528_5.jpg

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop