Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

U Bačkom Dušanovu održano završno veče Međunarodne književne kolonije

29.08.2021.

Završno književno i slikarsko veče trećeg izdanja Međunarodne književne kolonije održano je večeras u restoranu "Krupara" u Bačkom Dušanovu. U ime grada Subotice učesnike iz Srbije i inostranstva, domaćine i sve prisutne ljubitelje lepe reči, muzike i likovne umetnosti pozdravio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

 On je tom prilikom istakao da se ovaj izuzetni kulturni događaj dostojan svetskih metropola zahvaljujući aktivnim i kreativnim stanovnicima ovog mesta, u prvom redu porodice Anđelić,  održava upravo u Bačkom Dušanovu.

„Pored književnog događaja prisutno je i likovno stvaralaštvo koje upotpunjuje umetnički mozaik ove manifestacije. Koliko je ovo značajno pokazuje i podrška Ministarstva kulture i informisanja koje je prepoznalo ovaj događaj kao nacionalno važan i to govori o kvalitetu ove kolonije”, rekao je Stevan Bakić.

Pošto je ovo završne veče, dodao je Stevan Bakić, nadam se da su se svi naši gosti lepo proveli u Subotici da da će nam ponovo doći i svakako poneti lepe uspomene odavde i preporučiti naš grad svojim prijateljima i kolegama.

Vlasnik „Krupare“ dr Luka Anđelić kratko je podsetio na početke održavanja književnih večeri u ovom objektu.

„Kada se pre 11 godina rodila ideja o književnim večerima  krenule  su prve kolonije mladih, pa ozbiljnih i afirmisanih umetnika, a tome su ceo doprinos dale Ksenija Kovačević i nakon nje Biljana Milenković, akademski slikari koji su ostavili iza sebe ceo fundus bogatstva bilo u pisanoj reči, filmovima ili pričama koje prepričavamo. Nikada nikoga nisam nametao, imali su autonomni stav prema umetnicima koji ovde dolaze. To je tradicija koja će se nastaviti“, rekao je Anđelić.

Za muzički deo večeri bili su zaduženi Arpad Bakoš i Miroslav Jovančić. Učesnici kolonije koja se od 25. avgusta održava u „Krupari“ su Sibelan Forester (SAD), Ljubinka Perinac Stankov (Rumunija), Atila Sabo Paloc (Mađarska), Franja Petrinović (Novi Sad) i Nenad Milošević (Beograd), dok su urednici i koordinatori Dejan Simonović (Beograd) i Đorđe Kuburić (Subotica).

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop