Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Stevan Bakić: Pružićemo najveću moguću podršku Narodnom pozorištu

02.07.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić primio je danas, u svom Kabinetu, glumce Drame na srpskom jeziku Minju Peković i Srđana Sekulića, Drame na mađarskom jeziku Čabu Ralbovski i Čilu Pamer i direktora Narodnog pozorišta Miloša Nikolića povodom izuzetno uspešnog završetka sezone. Naime, predstava subotičkog Narodnog pozorišta “Kus petlić” u režiji Milana Neškovića, na 66. Sterijinom pozorju osvojila je čak devet nagrada.

14398_1.jpg

Čestitajuću glumcima, rukovodstvu i svim zaposlenim u ovoj ustanovi gradonačelnik Stevan Bakić je rekao da su umetnici subotičkog Narodnog pozorišta napravili fantastičan rezultat, osvojili su čak 13 nagrada na četiri pozorišna festivala u zemlji i inostranstvu.
„Tu se svakako posebno izdvaja uspeh na 66. Sterijinom pozorju u Novom Sadu, dok je drugi značajan rezultat postignut na 38. Nušićevim danima u Smederevu gde je predstava „Ožalošćena porodica“ Drame na mađarskom jeziku dobila nagradu za najbolju predstavu u celini po odluci stručnog žirija”, rekao je gradonačelnik Bakić.

14398_3.jpg

On je obraćajući se medijima nakon prijema, istakao da su ovo izuzetni rezultati i najbolja moguća uvertira pred otvaranje Festivala evropskog filma na Paliću.
„Na prijemu smo se dotakli raznih tema, pričali smo o budućnosti, planovima, jer direktor subotičkog Narodnog pozorišta ima mnogo ideja, energije. Grad Subotica i ja lično pružićemo najveću moguću podršku Narodnom pozorištu, njenim umetnicima da postižu još bolje rezultate. Veselimo se skorom završetku radova na Narodnom pozorištu da se konačno naši umetnici vrate u svoj teatar. Trenutno rade u teškim uslovima i očekujemo da u novoj zgradi Pozorišta dobiju adekvatan prostor koji odgovara njihovom kvalitetu i rezultatima koje postižu“- naglasio je Bakić.
Direktor Narodnog pozorišta Miloš Nikolić zahvalio se gradonačeniku Subotice na divnom prijemu, a pre svega na izuzetnoj podršci ne samo subotičkom Narodnom pozorištu nego kulturnoj sceni uopšte.

14398_1.jpg

„Zahvalio bih se svim radnicima u Pozorištu, jer u ovoj specifičnoj kovid situaciji krativnost u Pozorištuu nije stala zato su nam značajni i rezultati. Zahvalio bih se svima od tehnike, do uprave i glumicama i glumcima na izuzetnoj sezoni koja je, može se reći, bila istorijska“, rekao je Miloš Nikolić.
On je napomenuo da su potpisana dva izuzetno važna sporazuma za subotičko Narodno pozorište, sa beogradskim Narodnim pozorištem i Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada.

14398_4.jpg

„Imamo izuzetne Drame na srpskom i mađarskom jeziku i možemo očekivati da će nam vrlo brzo gostovati opera i balet, a siguran sam da će naša publika biti izuzetno radosna“, dodao je Miloš Nikolić.
Glumci Minja Peković, Srđan Sekulić, Čila Pamer i Čaba Ralbovski zahvalili su se gradonačelniku na srdačnom prijemu i izrazili zadovoljstvo što će se, sudeći prema rečima gradonačelnika, uskoro vratiti u novu zgradu svog Pozorišta.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop