Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić primio prosvetne radnike iz Slovenije

25.06.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić primio je u petak, 25. juna, u Velikoj većnici Gradske kuće, direktora Osnovne škole "Sveti Sava" Novicu Pavlovića i njegove goste, direktora i nastavnike Osnovne škole "Zadobrova" iz istoimenog naselja u Ljubljani, prestonici Republike Slovenije.

Rukovodstvo i nastavno osoblje ove slovenačke škole boravilo je u Subotici, u okviru "Erazmus plus" projekta međunarodne obrazovne saradnje, u kojem im je partner OŠ "Sveti Sava" iz Aleksandrova. Dve ustanove zaključile su ugovor o saradnji 2018. godine, na osnovu kojeg su Subotičani već boravili kod svojih ljubljanskih kolega, a raniju uzvratnu posetu sprečila je pandemija korona virusa.

Gradonačelnik Bakić je, na prigodnom prijemu, pozdravio goste i naglasio da želi da uzvrati najsrdačnijim gostoprimstvom na ono što su nastavnici OŠ "Sveti Sava" doživeli u Sloveniji, gde se sa njima sastao i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković. On je izrazio želju da se kroz ovakve programe međunarodne saradnje u oblasti obrazovanja, uspostavi i šira saradnja i prijateljstvo između Subotice i Ljubljane.

Govoreći o samoj Gradskoj kući i osobinama Subotice kao grada, gradonačelnik Bakić je sa gostima podelio i lično iskustvo života i rada u Sloveniji, koje je doživeo u mladosti i kojeg se rado seća.

Nakon srdačnog razgovora sa gostima iz Slovenije, gradonačelnik ih je pozdravio, naglasivši da se nada da će njihovi utisci biti jednako dobri, kao što su bili oni njihovih subotičkih kolega, kada su boravili u Ljubljani. Zatim je dao reč svom šefu kabineta Savi Stamboliću, koji ih je upoznao sa dodatnim zanimljivostima iz istorije grada, Gradske kuće i njenog neposrednog okruženja.

Svi gosti su dobili prigodne poklone da ih sećaju na Suboticu, a oni su uzvratili, poklonivši gradonačelniku Bakiću majicu sa motivima Ljubljane.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop