Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Zajedno do rešenja

25.06.2021.

Danas je u Gradskoj kući, na inicijativu lokalne samouprave, organizovan sastanak sa predstavnicima Udruženja iz oblasti socijalne zaštite, roditeljima i korisnicima usluga „Lični pratilac i personalni asistent“, kao i nekolicinom zaposlenih kod pružaoca usluge „Mobiliti MGB“ doo, sa kojim Grad ima zaključen ugovor o pružanju ovih usluga, kako bi se sagledali problemi nastali nakon što je u postupku poreske kontrole utvrđeno da pružalac usluge nije vršio obračun pripadajućeg PDV-a.

14383_1.jpg

Iz navedenog razloga Poreska uprava pokrenula je postupak prinudne naplate blokadom računa vršioca usluge, koji zbog toga nije u mogućnosti da izmiri obaveze prema zaposlenima. Od strane Poreske uprave je doneto Rešenje kojim se uspostavlja založno pravo na potraživanjima „Mobiliti MGB“ doo i kojim se izričito zabranjuje Gradu Subotici da dospele obaveze plati po računu vršiocu usluge te se nalaže uplata na račun Poreske uprave.

Gradonačelnik Stevan Bakić, načelnica Gradske uprave i nadležni sekretarijati, rešeni da problem u kome se pružalac usluge našao ne ostave po strane nego krenu u njegovo rešavanje što pre, u otvorenom razgovoru upoznali su prisutne da su spremni da učine sve da, u skladu sa zakonskim mogućnostima, traže rešenje kako  jedna od najznačajnijih usluga u oblasti socijalne zaštite ne bi bila obustavljena. To bi, kako navode, dovelo u pitanje svakodnevno funkcionisanje ove osetljive kategorije stanovništva.

Gradonačelnik Bakić rekao je da je odmah upućen dopis pružaocu usluge da se izjasni da li će i nadalje nesmetano vršti uslugu predviđenu Ugovorom, jer će u suprotnom Grad Subotica biti prinuđen da raskine navedeni ugovor i krene u proceduru izbora drugog pružaoca za usluge lični pratilac i personalni asistenta.

14383_2.jpg

„U odgovoru koji je stigao kaže se, između ostalog, da 'Mobiliti' ne može garantovati nesmetanu realizaciju ugovora o nabavci usluge, te ćemo biti prinuđeni da ugovor raskinemo“, rekla je načelnica Gradske uprave Marija Ušumović Davčik.

Prisutne je zanimalo da li postoji način da Grad pomogne u novonastaloj situaciji, dok se ne premosti „jaz" koji će nastupiti u postupku zakonske procedure oko izbora novog pružaoca usluge, a dogovor je da će se tražiti rešenje koje bi, u zakonskim okvirima, bilo prihvatljivo za obe strane.

Sumirajući nastalu situaciju, iz lokalne samouprave ističu da je prioritet da deca i odrasli, korisnoci usluge, ne budu uskraćeni za neophodnu pomoć i vršenje usluge, i da u Uduženjima, roditeljima, korisnicima usluga i zaposlenima kao direktnim pružaocima usluga vide partnere u nameri da obezbede kvalitetnu uslugu, vaninstitucionalno najznačajniju u oblasti socijalne zaštite.
            

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop