Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Održan onlajn sastanak lokalnih timova za borbu protiv trgovine ljudima

24.06.2021.

U prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica, danas je održan onlajn sastanak predstavnika lokalnih timova za borbu protiv trgovine ljudima gradova Subotice, Kikinde i Sombora na temu  „Kako čuvamo pravo na privatnost i poverljivost podataka žrtava trgovine ljudima i drugih oblika rodno zasnovanog nasilja“. Sastanak se sprovodi u okviru projekta „Sačuvaj privatnost – odupri se pritisku“, koji podržava Evropska unija.

14381_1.jpg

Koordinator Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice, Ilija Đukanović, izjavio je, tim povodom, da je poseban akcenat na ovom sastanku dat značaju Višeg javnog tužilaštva (VJT) u zaštiti prava na privatnost i poverljivost podataka žrtava trgovine ljudima i sa kojim izazovima se suočava VJT i koje mehanizme koristi u zaštiti prava na privatnost i poverljivost.

14381_2.jpg

„Takođe, cilj sastanka  je da se mapiraju rizici i problemi u očuvanju prava na privatnost i poverljivost žrtve trgovine ljudima i koja je uloga Lokalnih timova za borbu protiv trgovine ljudima. U svemu ovome  veoma je značajnarazmena iskustva na lokalnom nivou i veza organizacija civilnog društva sa relevantnim institucijama. Sastanak je u skladu sa Strategijom prevencije i suzbijanja trgovine ljudima i zaštite žrtava za period 2017-2022. i jačanja lokalnih mehanizama i lokalnih timova“, istakao je Đukanović.

Zamenik javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Subotici, Branislav Rankov, rekao je da su žrtve najčešće žene između 20 i 35 godina starosti, mada je, bilo i dva slučaja gde su žrtve bila  maloletna deca.

14381_3.jpg

„Uglavnom je reč o seksualnoj eksploataciji, uz primenu sile i pretnje kako bi se određene osobe bavile time. Ove godine imali smo i jedan slučaj prosjačenja. Za ovo krivično delo, osnovni oblik zaprečena je kazna od tri do12 godina zatvora, dok su one strožije za teži oblik kada je žrtva maloletna ili su joj nanete teže telesne povrede“, naveo je Rankov.

Onlajn sastanku su prisustvovali i predstavnici Direkcije policije, Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima, poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i UG „Atina“.

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Izborna komisija Grada Subotice

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop