Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić primio perspektivne atletičare Spartaka

21.06.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas, u Gradskoj kući sa delegacijom Atletskog kluba železničara Spartak koju su činili predsednik Kluba Slobodan Vojinović, generalni sekretar Tihana Tumbas, treneri Jožef Kereši i Zvezdan Kalmar, i perspektivni takmičari – Jovana Ilić, Maksim Puškar i Darijo Bašić Palković. Gradonačelnik Bakić je, nakon sastanka, izjavio kako je razgovor sa delegacijom AKŽ Spartak, tokom koga se dotaklo više tema, bio konstruktivan, da je analiziran prethodni period saradnje i da je dogovoreno kako će se ta saradnja odvijati u narednom periodu.

 14374_1.jpg

„U tim razgovorima oni su nam izložili rezultate koje su ove godine postigli sportisti Atletskog kluba Spartak. Lično sam bio impresioniran. Atletski klub Spartak ima dugu tradiciju, nekada je bio u vrhu atletike, a iz onoga što mi je prezentovano kada je reč o ovogodišnjim ostvarenim rezultatima mogu da kažem da sa optimizmom očekujem veliki povratak  Atletskog kluba Spartak na atletsku mapu, kako Srbije tako i ovog celog regiona“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da je upoznao mlade sportiste, bisere Atletskog kluba Spartak i da veruje da će oni biti buduće zvezde ovog sporta.

„Najveći biser je Jovana Ilić, takmičarka u troskoku koja je na nedavno završenom Prvenstvu Srbije za seniorke u Kraljevu osvojila drugo mesto i, nažalost, za jedan santimetar, kako su me izvestili , izgubila zlatno odličje. Ona ne treba da klone duhom, treba da nastavi dalje sa ovim radom. Mnogi klubovi već iskazuju interesovanje za nju, ali i Atletski klub Spartak i Grad Subotica će preduzeti sve da  Jovanu Ilić zadržimo i da obezbedimo uslove dostojne za njen napredak u ovoj disciplini“, istakao je Bakić.

14374_2.jpg

Tu su, naveo je, i Maksim Puškar, junior koji ima izuzetne rezultate u disciplini na 3.000 metara, i Darijo Bašić Palković, takmičar na 400 i 800 metara.

„Puškar je na Otvorenom prvenstvu Beograda u trci na 3.000 metara osvojio prvo mesto i oborio klupski rekord star 70 godina, dok je na Prvenstvu Srbije za seniore u Kraljevu, takođe na 3.000 metara, u konkurenciji seniora zauzeo šesto mesto, postavljajući pritom novi lični rekord i rekord kluba. Darijo Bašić Palković najbolje rezultate postiže na 800 metara, takmiči se kao junior i nadam se da će u toj disciplini postizati dobre rezultate i u seniorskoj konkurenciji. Mladim atletičarima Spartaka još jednom čestitam na rezultatima koje su do sada postigli i želim da jednog dana dotaknu visine jednog Đokovića, Jokića, naših vaterpolista, košarkaša“, poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

14374_3.jpg

Uz izražavanje zahvalnosti gradonačelniku Bakiću na današnjem prijemu i podršci koju im Grad Subotica pruža kako bi imali što bolje uslove za pripreme i ostvarivanje dobrih rezultata, predsednik AKŽ Spartak, Slobodan Vojinović, ocenio je da klub na čijem je čelu ima kvalitetne juniore i dobru trenersku ekipu i najavio da se nada da će se u septembru ove godine u Subotici organizovati jedan atletski miting.

14374_4.jpg

Jovana Ilić je kazala kako su ova godina i ova sezona za nju jedan prelazni period, da se polako priprema za profesionalne vode i da je veliki akcenat stavila na predstojeću takmičarsku sezonu, kao i na seniorsko Evropsko prvenstvo u dvorani koje se u martu 2022. godine održava u Beogradu.

14374_5.jpg

Sastanku su prisustvovali i član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine, Nataša Aleksić, i generalni sekretar Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković.

 

 

 

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop