Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održan Dečji festival muzike i pokreta „Palićke notice“

18.06.2021.

Na Letnjoj pozornici na Paliću danas je održan Dečji festival muzike i pokreta „Palićke notice“ na kome su nastupila deca iz subotičkih, novosadskih i beogradskih škola, udruženja i ustanova socijalne zaštite. Festival „Palićke notice“, koji podržavaju subotička lokalna samouprava i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise i nacionalne manjine, kao vid podrške razvoju inkluzivne svesti, otvorio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

 14370_1.jpg

„Subotica nije samo naša kapija u Evropu, nego je upravo mesto gde se različitost prepoznaje i  poštuje, jer sa  različitošću živimo“, rekao je gradonačelnik Bakić, naglašavajući da smo baš takvi, različiti, veoma važni jedni drugima i da baš takvi značimo jedni drugima.

„Ideju da Osnovna i srednja škola ’Žarko Zrenjanin’ krene u realizaciju jednog ovakvog festivala, prihvatili smo sa velikim zadovoljstvom,  kao vid podrške razvoju inkluzivne svesti, ali i kao nastavak svega onoga što inače u oblasti inkluzivnog obrazovanja podržavamo kroz mere u okviru budžeta Grada. Sa posebnim zadovoljstvom ću istaći da se u oblast socijalne zaštite izdvaja dvostruko više sredstava nego ranije, i da smo jedan od vodećih gradova u zemlji po izdvajanjima u ovoj oblasti“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Grad Subotica, podsetio je, vodi odgovornu socijalnu politiku, posebno u ovom segmentu.

14370_2.jpg

„Za uslugu ličnih pratilaca i personalnih asistenata ove godine je izdvojeno 43,6 miliona dinara, i ovo je jedna od najznačajnijih usluga koju smo uspeli da uredimo i na taj način pružimo pomoć i deci i odraslima kojima je to potrebno. Na tom putu koji je sve samo ne lak, u Gradu ćete uvek imati pravog saputnika i partnera“, istakao je Bakić.

Dodao je da Grad Subotica sa mnogo pažnje posmatra uspešno sprovođenje inkluzije u obrazovanju jer, kako je naveo, „želimo da nam deca imaju život i van svojih kuća, da se socijalizuju, da se druže i rastu  sa drugom decom“.

„Svako društvo prepoznaje se po tome koliko je humano i orijentisano prema ranjivim socijalnim grupama kojima je potrebna dodatna pomoć. Svesni činjenice koliko znači pomoć deci sa smetnjama u razvoju, i da je olakšanje njihovih tegoba od suštinskog značaja pre svega za njih, ali i za sve nas,  negujemo inkluzivno radno okruženje u kome se prema svim ljudima postupa na isti način.  Još jednom vas pozivam da uživate u našem gradu, i da uživate u ovom trenutku u kome smo svi kao jedan, različiti a isti“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

14370_3.jpg

U takmičarskom delu programa nastupili su horovi, pevačke grupe, solo pevači i orkestri iz  pet subotičkih osnovnih škola („Majšanski put“, „Petefi Šandor“ iz Hajdukova, „Miroslav Antić“ sa Palića, „Matija Gubec“ iz Tavankuta i Muzička škola), a učestvovale su i tri specijalne škole – Školski centar sa domom učenika „Dositej Obradović“, Osnovna i srednja škola „Žarko Zrenjanin“ (obe iz Subotice) i Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ sa domom učenika iz Novog Sada, kao i Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, Dečji tamburaški orkestar i hor „Iskončići“ (svi iz Subotice), i Udruženje za afirmaciju dečjeg stvaralaštva „Svitac“ iz Beograda. U revijalnom delu programa predstavile su se dve baletske škole iz Subotice, „Raičević“ i „Olena“.

Prema odluci sedmočlanog žirija pobednik prvog Dečjeg festivala muzike i pokreta „Palićke notice“ – koji bi trebalo da postane tradicionalan – je Luka Momirov, iz Doma „Kolevka“. Za osvojeno prvo mesto i numeru koju je izveo na tarabuci, nagrađen je vožnjom brodićem po Palićkom jezeru.

14370_4.jpg

Drugo mesto pripalo je horu „Iskončići“ i Školskom centru sa domom učenika „Dositej Obradović“, dok su treće zauzeli Osnovna škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta i OISŠ „Žarko Zrenjanin“.  

Nakon završetka programa i proglašenja pobednika, učesnici Festivala kolektivno su posetiti Zoološki vrt na Paliću.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop