Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Stevan Bakić: Slobodna zona je od strateškog značaja za Suboticu

17.06.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, posetili su danas Privredno društvo za upravljanje Slobodnom zonom Subotica s ciljem da u razgovoru sa rukovodstvom Slobodne zone razmene ideje o budućim pravcima njenog razvoja i etabliranju njene društvene uloge. Nakon sastanka u Slobodnoj zoni, gradonačelnik Bakić i pokrajinski sekretar Ivanišević obišli su kompaniju „Ametek“, koja se takođe nalazi u subotičkoj Industrijskoj zoni „Mali Bajmok“.

 14368_1.jpg

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, istakao kako je Slobodna zona od  strateškog značaja za grad Suboticu. Podsetio je da se prostire na površini od nešto više od 72 hektara, da u režimu Slobodne zone posluje devet kompanija i da van režima Zone, a u okviru Industrijske zone „Mali Bajmok“, još funkcioniše kompanija „Gordon“, popularna  „Kalcedonija“.

„Obavili smo razgovor sa rukovodstvom Slobode zone na čelu sa direktorom, dotakli se mnogih tema, konkretno smo pokrenuli dve teme koje ćemo rešavati u narednom periodu“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Naveo je da je obilazak proizvodnih pogona kompanije „Ametek“ zajedno sa rukovodstvom ove kompanije bio i prilika da se jedni drugima zahvale na dosadašnjoj saradnji.

14368_2.jpg

„Ono što u ime grada mogu da kažem jeste da kompaniji ’Ametek’, koja trenutno zapošljava oko 450 lica sa tendencijom proširenja proizvodnje, dugujemo ogromnu zahvalnost za sve što je u prethodnom periodu uradila, s obzirom na okolnosti u minulih godinu i po dana. Nisu prestajali sa proizvodnjom, radili su smanjenim intenzitetom i sada se ponovo vraćaju na stanje pre pandemije. Dotakli smo se buduće saradnje i govorili o njenom unapređenju. Još jednom bih se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i naglasio da su vrata grada širom otvorena ne samo za ’Ametek’ već i za sve druge kompanije koje posluju u okviru Slobodne zone, u Industrijskoj zoni ’Mali Bajmok’, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Nenad Ivanišević je rekao da je Slobodna zona jedan od glavnih generatora zapošljavanja ne samo na teritoriji grada Subotice, nego i cele AP Vojvodine.

14368_3.jpg

„Ono što je važno jeste podatak da Slobodna zona daje skoro sedam miliona evra godišnje u budžet grada Subotice, da zapošljava više od 6.400 ljudi i da generiše u ovom gradu i razvoj stanogradnje. Upoznali smo se sa radom i planovima Slobodne zone i dogovorili da resorni pomoćnik za poljoprivredu bude član radne grupa koja će zajedno sa rukovodstvom Slobodne zone da razvije  novu strategiju za njene buduće aktivnosti i razvoj. Sa naše strane Slobodna zona će kao i do sada, jer je Pokrajinska vlada delom i njen osnivač, imati apsolutnu podršku i u budućem razvoju i u rešavanju svih potreba koje se pojave u budućnosti“, istakao je Nenad Ivanišević.

Uz izražavanje zahvalnosti gradonačelniku Stevanu Bakiću i pokrajinskom sekretaru Nenadu Ivaniševiću na današnjoj poseti, direktor Privrednog društva za upravljanje Slobodnom zonom Subotica, Saša Gravorac, rekao je da je današnja poseta prvi korak u uspostavljanju čvršće i trajnije saradnje Grada, Pokrajine i Slobodne zone Subotica.

14368_4.jpg

„To je veoma važno, naročito kada se ima u vidu značaj Slobodne zone, kao pokretačke snage privrede grada Subotice“, kazao je Saša Gravorac.

14368_5.jpg

 

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop