Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila Suboticu

11.06.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se, u Gradskoj kući, sa ministarkom privrede Anđelkom Atanasković koja je danas, nakon Bačke Topole, posetila i Suboticu sa ciljem da u razgovoru sa čelnicima lokalnih samouprava i privrednicima vidi šta je neophodno da se uradi kako bi se unapredilo poslovno okruženje, a samim tim i stvorili bolji uslovi za poslovanje i život građana.

 14352_1.jpg

Gradonačelnik Bakić je, obraćajući se medijima nakon sastanka u Zelenoj sali Gradske kuće, izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da se sastane sa ministarkom Atanasković i da, kako je rekao, sa njom i njenim timom razgovara o stanju u subotičkoj privredi i privrednim potencijalima ovog grada.

„Grad Subotica nastoji da ima najbolju komunikaciju sa svim preduzetnicima, privrednicima i investitorima koji posluju na teritoriji našeg grada, od najmanje porodične firme, do velike međunarodne kompanije. Svi oni su važan i nezamenljiv deo subotičkog privrednog spektra i doprinose razvoju Subotice. Veoma nam je bitno da imamo što bolju saradnju sa Ministarstvom privrede i da zajedno učinimo sve što možemo da unapredimo privredni ambijent kako bi došlo do otvaranja novih radnih mesta, što je najvažnije za sve građane“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Navodeći da će ministarka Atanasković u nastavku svog boravka u Subotici obići neke od uspešnih kompanija koje posluju u ovom gradu, on je rekao da pozdravlja njeno interesovanje za privrednike iz Subotice i njihov rad.

14352_2.jpg

Ministarka Anđelka Atanasković je istakla kako je subotička privreda pokazala koliko je vitalna, da je korona delom uzela danak ali da se privreda oporavlja i da su očekivanja da će već dogodine privrednici iz ovog grada moći da konkurišu za pomoć resornog ministarstva kako bi još bolje radili i razvijali se.

„Imaćemo sastanak sa privrednicima, desetak se već prijavilo, koji će nam ukazati na svoje probleme. Obilazim uglavnom domaće firme jer imamo primedbe da strani i domaći investitori nisu u istoj poziciji, što nije tačno. Odgovorno kažem da i jedni i drugi imaju potpuno ista prava samo je stvar njihovih mogućnosti koliko mogu da investiraju. U tome je jedina razlika. Pozivam sve domaće investitore da se razvijaju, zapošljavaju radnike, dobiće podsticaje od nas. Verujem da ću vrlo brzo ponovo doći na otvaranje neke nove fabrike“, poručila je ministarka Anđelka Atanasković.  

Posle sastanka u Gradskoj kući kome su prisustvovali i gradonačelnikovi saradnici, gradski menadžer Zagorka Panić i član Gradskog veća zadužen za privredu, Srđan Samardžić, ministarka Atanasković posetila je kompaniju „Joviste“, na Paliću.

14352_3.jpg

Ministarka Anđelka Atanasković će, kako je najavljeno, u subotu, 12. juna, posetiti kompaniju „Al Pack“ d.o.o. u Subotici, a potom i firmu „Geneza“ d.o.o., u Kanjiži.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop