Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

„Humana subota“ na Velikoj terasi na Paliću

09.06.2021.

Tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog krsta Subotica pod nazivom „Humana subota“ održaće se u subotu, 12. juna 2021. godine, od 09.00 do 13.00 časova na Velikoj terasi na Paliću, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama Crvenog krsta. Slogan ove, 19. po redu akcije koju će Gradska organizacija CK Subotica sprovesti u saradnji sa Službom za transfuziju krvi subotičke Opšte bolnice je „Daj krv. Neka sva srca kucaju“.

 14346_1.jpg

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović, izjavio je da subotička lokalna samouprava od ove godine snažnije podržava sve akcije dobrovoljnog davanja krvi koje sprovodi Gradska organizacija Crvenog krsta i Služba za transfuziologiju Opšte bolnice.

„Od ove godine u budžetu grada opredeljena su sredstva za akcije dobrovoljnog davalaštva krvi u iznosu od 1,7 miliona dinara. S obzirom na to da se akcije dobrovoljnog davanja krvi ne tretiraju kao okupljanja građana i samim tim se ne odlažu, a reč je o opštem interesu, koristim ovu priliku da pozovem sve sugrađane da dođu u subotu na Veliku terasu na Palić i budu deo akcije 'Daj krv. Neka sva srca kucaju', istakao je Đukanović.

14346_2.jpg

Do kraja godine, dodao je, biće organizovano više od 20 akcija dobrovoljnog davalaštva krvi od kojih će, kako je naveo, dve akcije biti velike, poput akcije „Humana subota“, dok će preostale biti sprovedene po mesnim zajednicama, fakultetima i institucijama.

Stručni saradnik u Gradskoj organizaciji Crvenog krsta, Nevena Lukić, izrazila je zahvalnost lokalnoj samoupravi na kontinuiranoj podršci Crvenom krstu, predstavila akciju „Humana subota“ i pozvala sve građane Subotice da se u subotu odazovu ovoj akciji dobrovoljnog davalaštva krvi.

14346_3.jpg

Akciju „Humana subota“ svojim prisustvom i angažmanom će podržati i Zavod za javno zdravlje Subotica kao i Centar za unapređenje zdravlja i prevenciju bolesti pružajući zainteresovanim građanima besplatne zdravstvene preglede (određivanje indeksa telesne mase, merenje visine i telesne težine, metabolička starost organizma, merenje ugljen-monoksida  u izdahnutom vazduhu kod pušača, merenje holesterola, triglicerida i šećera u krvi, kao i krvnog pritiska).

Na  dan  akcije, uz  prikaz  knjižice  dobrovoljnog  davaoca, JP „Subotica-trans“ će obezbediti besplatan prevoz autobuskom linijom br. 6od 8.00 do 15.00 časova.

Doručak će se služiti od 8.00 do 10.00 časova. U  10.00 časova  za sve dobrovoljne davaoce krvi i članove njihovih porodica služiće se tradicionalni ručak – vojnički pasulj, a dobrovoljnim davaocima obezbeđen je i zahvalni doručak uz sada već tradicionalnu podršku Udruženja pčelara „Pčela“. Za dobrovoljne davaoce krvi postoji mogućnost vožnje katamaranom.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop