Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor pozdravio prisutne na festivalu „Folk music fest“

29.05.2021.

„Izuzetno mi je drago što, konačno, može da se organizuje neka manifestacija, da se možemo okupiti i jedni drugima videti i lica, a ne samo oči, kako je to bilo u prethodnih više od godinu dana. Grad Subotica je podržao 'Folk music fest', jer smatramo da se radi o manifestaciji koja na najbolji način oslikava našu višebojnost, našu multikulturalnost, multilingvalnost“, rekao je danas predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) obraćajući se učesnicima i prisutnima na Muzičkom festivalu „Folk music fest“ koji se, 28. i 29. maja, održava na Velikoj terasi na Paliću.

14311_1.jpg 

On je naveo da su u okviru ove dvodnevne manifestacije juče održani koncerti hrvatskih i bunjavačkih ansambala, da će se danas publici predstaviti ansambli koji će svoj program izvesti na mađarskom jeziku i da upravo takvi sadržaji najviše održavaju i ispoljavaju duh Subotice.

„Želeo bih da se zahvalim radnicima, zaposlenima u Javnom preduzeću 'Palić-Ludaš' i preduzeću 'Park Palić', jer zahvaljujući njima imamo ovakav ambijent koji je i preduslov za ispunjenje našeg cilja. A, naš neskriveni cilj je da Palić bude među najposećenijim turističkim destinacijama na teritoriji Republike Srbije“, naglasio je Pastor.

 14311_6.jpg

Dodao je i da je važno da se ožive neke stare tradicije.

„Zbog toga me raduje što je preduzeće 'Park Palić' d.o.o. pre nekoliko nedelja objavilo poziv da se ansambli, grupe izvođača, jave na  konkurs i održavaju koncerte u Muzičkom paviljonu, pored Velike terase na Paliću. Bitno je što se oni mogu predstaviti publici i što turisti mogu da vide sa kakvim umetnicima u Subotici, i na Paliću, mi raspolažemo. Želim vam svima prijatan dana, da se družite i uživate u muzici“, istakao je dr Balint Pastor.

14311_4.jpg

Prisutne na Velikoj terasi na Paliću pozdravio je i poželeo im da uživaju u bogatom muzičkom programu i Gabor Juhas, predsednik Udruženja građana „Juhasok“ koje po sedmi put organizuje Muzički festival „Folk music fest“.

Dva festivalska dana protekla su u znaku tamburaških koncerata ansambala iz Subotice i Čantavira, ali i iz Segedina, Baje i Budimpešte. U okviru pratećih programa Festivala posetioci su mogli da pogledaju izložbu narodnih umetnosti, radionice rukotvorina i narodnih dečjih igračaka, kao i prezentacije instrumenata za decu i Udruženja srednjovekovne tradicije Svetog Longina.

14311_7.jpg

 

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop