Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor posetio OŠ „10. oktobar“

13.05.2021.

Predsednik Skupštine grada Subotice i narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) posetio je danas Osnovnu školu „10. oktobar“ u Subotici,  povodom tri uspešna učešća na konkursima Ministarstva pravde i pokrajinskih sekretarijata. Poseti škole prisustvovali su i državni sekretar u Ministarstvu pravde, Mihalj Njilaš, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Žolt Sakalaš, i Laslo Kormanjoš, pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu.

14278_1.jpg

Dr Balint Pastor je izrazio zahvalnost Mihalju Njilašu, Žoltu Sakalašu i Laslu Kormanjošu na sredstvima koja su, po konkursima Ministarstva pravde i pokrajinskih sekretarijata, investirana upravo u Osnovnu školu „10. oktobar“.

„Danas smo došli da pogledamo šta je ova škola uradila od republičkih i pokrajinskih sredstava. Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za sanaciju sportskog terena u dvorištu OŠ '10. oktobar' opredeljena su sredstva u iznosu od 2,4 miliona dinara, dok su Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Ministarstvo pravde zajedno, dakle po pola, opredelili ukupno 1,5 miliona dinara za projekat koji se odnosi na oblaganje hodnika zgrade škole  keramičkim pločicama. Renoviranje sportskog terena okončano je pre oko mesec dana, a s obzirom na prirodu posla projekat iz sredstava Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Ministarstva pravde Republike Srbije će biti realizovan tokom letnjeg raspusta“, rekao je Pastor.

14278_2.jpg

Za Suboticu je izuzetno bitno što ima podršku pokrajinskih i republičkih sekretarijata,  odnosno ministarstava, naglasio je dr Balint Pastor i dodao da je, kada je reč o projektnoj dokumentaciji, Grad Subotica pomogao pre konkursa, tako da se, kako je rekao, radi o saradnji sva tri nivoa vlasti.

Mihalj Njilaš je kazao da Ministarstvo pravde pomaže značajne projekte u tri oblasti: zdravstvu, socijalnoj zaštiti i u obrazovanju.

14278_3.jpg

„Svake godine iz sredstava koja se sakupljaju u krivičnom postupku zahvaljujući instituciji oportuniteta Ministarstvo pravde raspisuje konkurs za korišćenje ovih sredstava u raznim projektima. Ove godine je reč o 500 miliona dinara i ja sam vrlo zadovoljan što je i OŠ '10. oktobar' u Subotici uspešno konkurisala za ova sredstva. Mislim da  je u Subotici i OŠ 'Sveti Sava' dobila sredsta na ovom konkursu u iznosu od 2,5 miliona dinara za projekat koji se odnosi na sistem centralnog grejanja“, naveo je Mihalj Njilaš.

Žolt Sakalaš je rekao da je jedan od strateških ciljeva Pokrajinske vlade u prethodnom i sadašnjem mandatu ulaganje u obrazovanje, posebno u infrastrukturu škola, i da je Pokrajinska vlada od 2017. godine u OŠ „10. oktobar“ uložila oko deset miliona dinara.

 14278_4.jpg

„Deo sredstava korišćen je u infrastrukturno opremanje škole, a deo za podršku pojedinih programa i projekata u ovoj obrazovnoj ustanovi. Smatram da je saradnja svih nivoa vlasti veoma bitna oko zajedničkih projekata vezanih za obrazovanje i bez te saradnje veoma je teško 'pokriti' sve potrebe u toj oblasti. Škole u Republici Srbiji, kao i u AP Vojvodini su prioritet ne samo kada je reč o vaspitno-obrazovnom radu nego i kada su u pitanju infrastrukturni projekti, tim pre što kvalitetno obrazovanje nije moguće bez objekata koji i đacima i njihovim nastavnicima omogućavaju dobar prostor za rad“, naglasio je Sakalaš.

Direktorica Osnovne škole „10. oktobar“, Melinda Đurić Kiš, navela je da je sportski teren u dvorištu ove škole bio u  kritičnom stnju i nebezbedan za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

„Zahvalila bih se svim onim ljudima koji su prepoznali probleme sa kojima se naša škola svakodnevno suočavala i koji su nam pomogli da probleme rešimo, kako bi učenici i svi mi koji radimo u školi bili u jednom bezbednom okruženju“, rekla je Melinda Đurić Kiš.

14278_5.jpg

Poseti OŠ „10.oktobar“ prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Imre Kern, članovi Gradskog veća Čila Goli i Hajnalka Bognar Pastor, i pomoćnik gradonačelnika za ostvarivanje zajedničkih interesa i potreba građana i saradnju sa mesnim zajednicama, Žužana Magoši.

14278_6.jpg

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop