Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić obišao DP „Komval“ u Čantaviru

10.05.2021.

„Društveno preduzeće za komunalne poslove 'Komval' iz Čantavira je posle više od jedne i po decenije dobilo ozbiljne i sposobne organe upravljanja. Vlada Srbije je zaključkom imenovala zastupnika državnog kapitala, to jest Skupštinu društva, a odlukom Skupštine, 17. marta 2021. godine, za direktora je imenovana Ildiko Vituška. 'Komval' je specifično i jedinstveno preduzeće, kako zbog niza komunalnih usluga koje obavlja tako i zbog svog statusa, jer je jedno od retkih društava u Srbiji koje je u statusu društvnog preduzeća“, izjavio je danas gradonačelnik Subotice Stevan Bakić nakon što je sa narodnim poslanikom u Narodnoj skupštini Republike Srbije Milimirom Vujadinovićem i članom Skupštine DP „Komval“, Sašom Gravorcem, obišao Društveno preduzeće za komunalne poslove 'Komval', u Čantaviru.

14274_1.jpg 

Gradonačelnik Bakić je istakao da je preduzeće „Komval“ veoma značajno za stanovništvo Čantavira i okolnih sela, pre svega po pitanju održavanja grobalja i pogrebnih usluga, pijačne delatnosti, odnošenja otpada, odražavanja dečijih igrališta i izradu dečjih sprava, za koje poseduje i posebne sertifikate, kao i zbog drugih komunalnih delatnosti koje su od vitalne važnosti za svakodnevni život građana koji žive u ovim naseljima.

14274_2.jpg 

„Grad Subotica će u okviru zakonskih mogućnosti dati sve od sebe da pomogne i unapredi rad DP 'Komval'. Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije i republičkim organima koji su prepoznali značaj ovog preduzeća i preduzeli prve korake da 'Komval“ učine efikasnijim. U toku je pravno uređenje preduzeća, donošenje statuta, pravilnika o radu, pravilnika o sistematizaciji, zaključivanje novih ugovora o radu, uređenje postupka javnih nabavki i drugih internih akata. Novom rukovodstvu bih poželeo da bude odgovorno, savesno, a Grad će biti dobar partner gde god to bude moguće“, naglasio je Stevan Bakić.

14274_5.jpg 

Milimir Vujadinović je rekao da poseta gradonačelnika Subotice preduzeću „Komval“ govori, prvenstveno, o odgovornosti gradskih vlasti kada je u pitanju zajednica u Čantaviru, kao i o pristupu koji subotička lokalna samouprava ima  prema svima onima koji žive na teritoriji grada Subotice, bez obzira da li žive u centralnim, gradskim, ili u prigradskim mesnim zajednicama.

„Grad Subotica je danas poručio da će raditi na poboljšanju kvaliteta velikog obima komunalnih usluga koji se tiču svakog građanina Čantavira i okolnih naselja, a kojima se opslužuje od 12.000 do 14.000 stanovnika“, kazao je Vujadinović.

14274_3.jpg

Veoma je važno, dodao je, da u „Komvalu“ desetine zaposlenih obezbeđuju egzistanciju za svoje porodice.

„Činjenica je da u Čantaviru i okolini žive uglavnom pripadnici mađarske nacionalne zajednice. To, naravno, pokazuje i brigu ovog grada prema manjinskim nacionalnim zajednicama i kvalitetu njihovog života. Ovo što danas rade Grad Subotica i gradonačelnik Bakić, što radi ova vlast, može i te kako da posluži kao primer  za neke lokalne samouprave zemalja u regionu, gde srpska zajednica živi kao manjinska“, podvukao je Milimir Vujadinović.

Direktor DP „Komval“, Ildiko Vituška, rekla je da „Komval“ posluje od 1958. godine, da je za to vreme pretrpelo ogromne poteškoće i promene, da je preduzeće saniralo gubitak iz 2019. u iznosu od 2,5 miliona dinara i da je prethodnu poslovnu godinu završilo sa pozitivnim finansijskim rezultatom.

14274_4.jpg

„Preduzeće ima 24 zaposlena, a do kraja godine očekujemo da ćemo zaposliti još osam radnika. Iskoristila bih ovu priliku da se na nesebičnoj pomoći i podršci zahvalim Vladi Srbije, premijerki Ani Brnabić, gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću i narodnom poslaniku Milimiru Vujadinoviću“, istakla je Ildiko Vituška.

14274_6.jpg

 

 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>