Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Član Gradskog veća Miloš Nikolić primio delegaciju Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja

16.03.2021.

Član subotičkog Gradskog veća zadužen za obrazovanje i kulturu Miloš Nikolić sastao se danas sa dr Branislavom Ranđelovićem, vršiocem dužnost direktora Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Danijelom Đukić, rukovodiocem Centra za međunarodna, nacionalna istraživanja i razvojno-istraživačke poslove u okviru pomenutog Zavoda.

14129_1.jpg

Sastanak je upriličen nakon posete delegacije Zavoda OŠ „Majšanski put“ u kojoj je obavljeno testiranje učenika u okviru međunarodnog obrazovnog istraživanja PIRLS – 2021. Ovaj projekat započeo je prvog marta i predviđa testiranje čitalačke pismenosti i procenu funkcionalnog znanja i razumevanja pročitanog teksta kod desetogodišnjaka. Istraživanje će obuhvatiti 170 osnovnih škola u Srbiji i oko 5000 učenika četvrtog razreda.

14129_2.jpg

Miloš Nikolić je u razgovoru sa gostima posebno naglasio ulogu obrazovanja, kao osnovnog pokretača svakog društva, naročito u savremenim uslovima, kada imamo razvijene tehnologije, inovacije i svakodnevnu trku za novim saznanjima. Govorio je i o značaju učenja i ličnog razvitka svakog pojedinca od najranijeg detinjstva za stvaranje što većeg broja visoko-obrazovanih stručnjaka i uspešno obrazovanje, istakavši da je uloga ovakvih istraživanja u tom procesu vrlo važna.

14129_3.jpg


Direktor Ranđelović je upoznao domaćina sa ulogom Zavoda u obrazovnom sistemu i predočio da je posebna misija ove ustanove da rezultati svakog testiranja i istraživanja doprinesu konkretnom poboljšanju kvaliteta obrazovanja i rezultuju promenama i dopunama nastavnih programa i metoda, kada je to potrebno. On je izrazio zadovoljstvo kvalitetom rada u subotičkim školama i vidnim poboljšanjima uslova za rad i boravak učenika.

14129_4.jpg

Gospođa Đukić upoznala je većnika Nikolića sa tehnikom testiranja koje je danas sprovedeno u Subotici i sa svojim iskustvom u istraživačkim projektima.

Član Gradskog veća Miloš Nikolić predstavio je gostima iz Zavoda ulaganja u školsku infrastrukturu Subotice tokom protekle četiri godine i na kraju zaključio: „Ukoliko dete koje ima deset godina može sa potpunim razumevanjem da pročita tekst koji mu je zadat, da ga bez problema prepriča ili iz njega izvuče pouku, to znači da je sa tim detotom do tog momenta ozbiljno rađeno i da će ono jednog dana biti ravnopravni član svakog društva. A da bi to sigurno postalo, država, grad i društvo u celini moraju u potpunosti da daju svoj doprinos u razvitku svakog pojedinca, bez izuzetaka.“

ImunizacijaVANREDNA SITUACIJAMedija-centar i Protokol
Lokalna poreska administracijaLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonregKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy
Colour Coop