Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Ponovo otvoreno Privremeno prihvatilište za beskućnike

10.02.2021.

Privremeno prihvatilište za beskućnike sa teritorije grada Subotice ponovo je otvoreno danas, u 12.00 časova, u Gajevoj ulici broj 50. Organizacija rada u Privremenom prihvatilištu poverena je Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Subotica i humanitarnoj organizaciji „Karitas“ Subotica. Crveni krst je opremio Prihvatilište sa ležajevima, pripadajućom posteljinom, priborom za ishranu, a korisnicima će po potrebi biti obezbeđena odeća i obuća.

 14001_1.jpg

„S obzirom na to da su meteorolozi najavili da nas u narednim danima očekuju niske dnevne i noćne temperature, a nakon obavljenih razgovora sa predstavnicima Centra za socijalni rad Grada Subotice, odlučeno je da se ponovo otvori Privremeno prihvatilište za beskućnike sa teritorije grada Subotice”, izjavio je, tim povodom, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović.

Naglasio je da će se zbog sprečavanja širenja zaraznih bolesti, uključujući i COVID-19, organizacija rada u Privremenom prihvatilištu vršiti u skladu sa protivepidemijskim merama izdatim od strane epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Subotica i da to obuhvata postavljene dezobarijere, svakodnevno merenje temperature korisnicima Prihvatilišta, nošenje maski i rukavica, dezinfekciju, redovno provetravanje prostora i fizičku distancu.

14001_2.jpg

„Organizacija rada u privremenom prihvatilištu poverena je Gradskoj organizaciji Crvenog krsta i organizaciji 'Karitas' Subotica. Postupak za korišćenje usluga privremenog smeštaja u prihvatilište za beskućnike sprovodi Centar za socijalni rad Grada Subotice“, istakao je Đukanović. 

Korisnicima Privremenog prihvatilišta biće obezbeđena tri obroka dnevno (doručak, ručak-kuvani obrok i večera) po normativima Programa narodne kuhinje.

Dežurstvo 00-24 časa u Privremenom prihvatilištu obezbediće zaposleni i volonteri Crvenog krsta i „Karitasa“.

14001_3.jpg

U okviru zdravstveno-preventivnog programa, Crveni krst će u saradnji sa Domom zdravlja obezbediti lekarske preglede svih korisnika Privremenog prihvatilišta.

Grad Subotica je u budžetu za 2021. godinu opredelio 500.000 dinara za realizaciju rada Privremenog prihvatilišta.

Privremeno prihvatilište za beskućnike sa teritorije grada Subotice bilo je već otvoreno u periodu od 11. do 22. januara 2021. godine, kada su se, po proceni Centra za socijalni rad Grada Subotice, stekli svi uslovi da Privremeno prihvatilište prestane sa radom.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop