Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Zamenik pokrajinskog sekretara za enegetiku, građevinarstvo i saobraćaj Zoran Tasić posetio Suboticu

27.01.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas, u Gradskoj kući, sa zamenikom pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dr Zoranom Tasićem sa kojim je razgovarao o sinhronizaciji lokalnih punktova zimske službe sa punktovima JP „Putevi Srbije“, nadležnostima Sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i projektima iz oblasti bezbednosti saobraćaja. Sastanku su prisustvovali načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković, gradski menadžer Zagorka Panić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica Predrag Radivojević.

13902_1.jpg

Uz izražavanje zadovoljstva današnjim razgovorom sa gradonačelnikom Bakićem, Tasić je izjavio da je tokom srdačnog susreta dogovoreno da javno preduzeće, odnosno lokalni štab zimske službe bude u svakodnevnoj komunikaciji i koordinaciji sa državnim punktovima.

„Jedan od najvažnijih i najbitnijih segmenata je ta koordinacija i zajedničko postupanje u slučaju da dođe do ozbiljnijih padavina. Takođe smo razgovarali i o nadležnostima  Sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj. Naš sekretarijat je u prošloj godini opredelio nešto malo manje od milion dinara za projekat u Subotici koji se odnosi na brzinske displejeve. Uspeli smo da opredelimo novac i za opremanje ukupno 65 škola na teritoriji AP Vojvodine. Kad  govorim o opremanju govorim o saobraćajnoj signalizaciji koja je veoma značajna za povećanje bezbednosti učenika. Opredelili smo sredstva za izgradnju svetlosne saobraćajne signalizacije u zonama raskrsnica i brzinske displejeve u naseljenim mestima koji su se  pokazali kao dobra preventiva u povećanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji kompletne AP Vojvodine“, kazao je Zoran Tasić.

Nadam se, dodao je, da će Grad Subotica zajedno sa gradonačelnikom i svojim menadžmentom aplicirati na sve projekte koje će sufinansirati Sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

13902_2.jpg

„Zadatak našeg sekretarijata jeste da pruži svu logističku podršku i sve što je neophodno da kroz realizaciju projekata koje će sufinansirati Sekretarijat povećamo bezbednost saobraćaja i u Subotici. Naravno, da realizacijom i drugih projekata  iz oblasti energetike i građevinarstva pomognemo da se i građani Subotice osećaju bezbednije“, istakao je Tasić.

Predrag Radivojević je naveo da je planom zimskog održavanja opštinskih puteva i ulica za period od 1. novembra 2020. do 1. aprila 2021. godine obuhvaćeno 127 kilometara prigradskih saobraćajnica, 127 kilometara gradskih saobraćajnica i 2,7 km saobraćajnica u zaštićenom području Parka prirode Palić.

13902_3.jpg

„Osim toga, vrši se i čišćenje više od 834.000 kvadratnih metara biciklističkih staza, trotoara i trgova na teritoriji grada i preko 58.000 kvadratnih metara šetališta i parkinga na području Parka prirode Palić. Putevi i ulice koji su predviđeni za održavanje su određeni tako da obuhvataju gradske puteve, puteve i ulice kojima saobraća javni prevoz i puteve i ulice u kojima se nalaze javne ustanove. Zahvalni smo zameniku pokrajinskog sekretara na današnjoj poseti. Kao što je rekao, pričali smo o koordinaciji lokalnog javnog preduzeća za upravljanje putevima i JP 'Putevi Srbije'. Poznato je da su državni putevi koji se prostiru i na teritoriji našeg grada u nadležnosti 'Puteva Srbije' u čije ime zimsku službu sprovodi lokalna kompanija 'Vojput', naglasio je Radivojević.

Nakon susreta sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem, Zoran Tasić je zajedno sa Predragom Radivojevićem obišao punkt Zimske službe kompanije „Vojput“, u Hipodromskoj bb. Tasić je, tom prilikom, rekao da problema u komunikaciji i koordinaciji između ove i lokalne službe za održavanje puteva nema, ali da se takvi problemi pojavljuju u nekim manjim mestima.

13902_4.jpg 

 

 

 

 

ImunizacijaVANREDNA SITUACIJAMedija-centar i Protokol
Lokalna poreska administracijaLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonregKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy
Colour Coop