Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

„Galen farm“ zakupio poslovne prostore „Apoteke Subotica“

29.12.2020.

Direktorica Apotekarske ustanove „Apoteka Subotica“, Jasmina Vukša, i Veljko Dželetović, vlasnik i direktor Apotekarske ustanove „Galen farm“, iz Zemuna, potpisali su danas, u Medija-centru u Gradskoj kući Ugovor o zakupu 20 poslovnih prostora – apoteka koje su u javnoj svojini Grada Subotice. Poslovni prostori, u kojima je do sada poslovala „Apoteka Subotica“, izdati su u zakup na period od 15 godina i mogu biti korišćeni isključivo u svrhe apotekarske delatnosti. Zaključivanju Ugovora o zakupu prisustvovali su gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, načelnica Gradske uprave Marija Ušumović Davčik i gradski menadžer Zagorka Panić.

13860_1.jpg

Jasmina Vukša je, obraćajući se medijima nakon potpisivanja ugovora, istakla da je ovim činom slučaj „Apoteke Subotica“ završen. Uz izražavanje zahvalnosti gradonačelniku Subotice i menadžmentu grada koji su, kako je rekla, imali sluha da se ovaj problem subotičke gradske apotekarske ustanove reši na najbolji mogući način, ona je vlasniku „Galen farma“ Veljku Dželetoviću poželela puno uspeha u radu.

Portparol „Galen farma“, Sanja Rakić, izjavila je da će se ta farmaceutska kuća potruditi da u najkraćem mogućem roku obavi sve potrebne radove i da apoteke počnu sa radom, kako bi svim građanima Subotice i okoline što pre bila dostupna zdravstvena zaštita najboljeg kvaliteta.

„Apoteke će biti opremljene prema najsavremenijim standardima i građanima će biti dostupni domaći i uvozni lekovi, medicinska sredstava, dijetetski suplementi, hrana i oprema za bebe i decu, kao i veliki broj kozmetičkih brendova. Pacijenti će, naravno, moći da podižu lekove i pomagala na recept RFZO, a redovnim podizanjem terapije u našim apotekama moći će da ostvare dodatne pogodnosti. Zaposlenima ćemo obezbediti stabilne poslove i redovna primanja. Naš cilj je da Subotica i okolina dobiju adekvatnu zdravstvenu zaštitu i dostupnost lekova i u narednom periodu ćemo se potruditi da to i ostvarimo“,  kazala je Sanja Rakić.

Gradonačelnik Stevan Bakić je istakao da je primarni cilj sklapanja ovog ugovora bilo vođenje brige o interesima „Apoteke Subotica“, Grada Subotice i njenih građana.

„Najviše sam vodio računa o statusu zaposlenih. Od 72 zaposlena, 62 preuzima 'Galen farm', a deset ostaje u gradskoj 'Apoteci Subotica'. Na današnji dan, ukupan dug 'Apoteke Subotica' iznosi 158,56 miliona dinara, od kojih dug za robu i lekove čini 155,19 miliona dinara, a ostali troškovi 3,36 miliona dinara“, naveo je gradonačelnik Bakić.

13860_2.jpg

Od momenta kada su dobavljači saznali da je „Apoteka Subotica“ u ogromnim finansijskim problemima aktivirali su se da dug naplate, rekao je gradonačelnik Bakić, i naglasio da su svi dobavljači, u komunikaciji i sa njim i sa gradskim menadžmetom, imali razumevanja za ovaj problem i da su bili susretljivi.

„Sa svih trinaest najvećih potražioca odredili smo datum sklapanja sporazuma o izmirenju duga na rate, gde će pomoći i Grad Subotica. Ukupan dug za ovih 13 dobavljača 'Apoteke Subotica' iznosi 153,52 miliona dinara. Preostali dug, do 155,19 miliona dinara, ćemo rešiti u celosti“, kazao je Bakić.

Današnji dan je, istakao je, veliki uspeh rukovodstva Grada Subotice, jer ogromnim dugovanjem „Apoteke Subotica“ nije bilo ugroženo samo poslovanje ove apotekarske ustanove nego je u pitanje bila dovedena i likvidnost budžeta Grada Subotice.

„Sve što sam obećao, ispunio sam. I tako će biti i ubuduće“, podvukao je gradonačelnik Stevan Bakić.

13860_4.jpg

U nastavku konferencije, gradonačelnik Bakić se osvrnuo na urađeno tokom ove godine i najavio planove subotičke lokalne samouprave za 2021. godinu.

 

 

ImunizacijaVANREDNA SITUACIJAMedija-centar i Protokol
Lokalna poreska administracijaLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonregKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy
Colour Coop