Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Predstavljen letak u okviru projekta „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Srbiji“

19.11.2020.

Povodom završetka projekta „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Republici Srbiji“ sa posebnim osvrtom na radnu eksploataciju, u kojem je učestvovao Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice, danas je u Nacionalnoj službi za zapošljavanje – filijala Subotica održana pres-konferenciji na kojoj je predstavljen letak (flajer) urađen u okviru projekta koji će biti podeljen građanima putem NSZ – filijala Subotica, kao i ostale aktivnosti realizovane u okviru projekta. Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva i koordinator Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice, Ilija Đukanović,  izjavio je, tim povodom, da je flajer namenjen nezaposlenim i zaposlenim licima, učenicima srednjih škola viših razreda, ali i organizacijama civilnog društva koji su članovi lokalnog tima, a bave se problemima trgovine ljudima.

 13783_1.jpg

Projekat „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Republici Srbiji“ sprovodio se, pored Subotice, i u Sremskoj Mitrovici, Šapcu, Nišu i Vranju u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Saveta Evrope, uz podršku Udruženja građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja „Atina“, istakao je Đukanović, i dodao da se projekat realizovao u periodu maj-decembar 2020. godine.

„Cilj projekta je podizanje svesti javnosti o problemu trgovine ljudima sa posebnim osvrtom na radnu eksploataciju, a nosioci aktivnosti bili su lokalni timovi za borbu protiv trgovine ljudima u tih pet navedenih gradova. U okviru projekta urađeno je nekoliko aktivnosti: održavanje fokus grupa sa članovima Lokalnog tima na temu radne eksploatacije i taj izveštaj je dostupan na zvaničnoj internet prezentaciji Grada Subotice, održavanje onlajn mentorske sesije povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima 20. oktobra ove godine,  izrada flajera kojeg danas predstavljamo i izrada video-spota u realizaciji sa volonterima Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica koji će biti predstavljen u narednom periodu“, naveo je Đukanović.

Naglasio je da je flajer koji se danas predstavlja namenjen nezaposlenim i zaposlenim licima, učenicima srednjih škola viših razreda, ali i organizacijama civilnog društva koji su članovi lokalnog tima, a bave se problemima trgovine ljudima.

13783_6.jpg

„Letak je informativan, štampan je u 5.000 primeraka i ima četiri celine: opšti deo, deo iz Ustava i zakona, deo o radnim pravima i deo o radnoj eksploataciji, kao i telefone koje građani mogu da pozovu. Želim da se zahvalim članu tima iz Nacionalne službe za zapošljavanje na inicijativi za izradu ovoga flajera, kao i UG 'Atina' na podršci. S obzirom na to da u projektu nisu učestvovali svi lokalni timovi u Srbiji, verujem da su dosadašnje aktivnosti Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice bile preporuka da učestvujemo i u ovom projektu“, zaključio je Ilija Đukanović.

Saradnik za odnose sa javnošću u NSZ – filijala Subotica, Elvira Seči Erdman, rekla je, između ostalog, da je u poslednje vreme na zajedničkim aktivnostima Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice vezanim za projekat „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Srbiji“, u koji je uključena i Nacionalna služba za zapošljavanje – filijala Subotica, akcenat bio na radnoj eksploataciji.

13783_3.jpg

„Nacionalna služba za zapošljavanje može da informiše tražioce zaposlenja, odnosno nezaposlena lica, a jedna od njenih osnovnih delatnosti je posredovanje u zemlji i inostranstvu, jer radna eksploatacija može da se desi i u našoj zemlji, i van granica naše zemlje. Svugde, dakle, postoji opasnost od ovog problema, ali mi smo tu da, kao tim,  radimo na tome da do radne eksploatacije ne dođe. U smislu posredovanja sarađujemo sa nekoliko država, pored ostalih i sa Nemačkom i Slovenijom. Da bi došlo do prevencije ovog problema, rodila se ideja da se napravi ovaj flajer kako bi se o toj temi informisala lica koja traže zaposlenje. Osobama koja traže zaposlenje flajere će u svakodnevnom radu deliti naši saradnici i savetnici, a ukoliko se desi da dođe do radne eksploatacije mi ćemo ta lica uputiti u druge institucije nadležne za rešavanje tog problema“, kazala je Elvira Seči Erdman.

13783_4.jpg

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>