Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Otvorene nove prostorije Zavičajne zajednice „Republika Srpska“ u Subotici

05.11.2020.

Danas su, u ulici Frankopana i Zrinjskog 27, otvorene nove prostorije Zavičajne zajednice „Republika Srpska“ u Subotici. Skromnoj svečanosti upriličenoj tim povodom prisustvovali su član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, Srđan Samardžić i Borislav Maksimović, savetnik za kulturu u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji.

 13768_1.jpg

Srđan Samardžić je, obraćajući se prisutnima, podsetio da subotička lokalna samouprava čini sve da konkretnom podrškom doprinese poboljšavanju položaja naših sunarodnika koje su burni događaji izmestili sa njihovih vekovnih ognjišta i primorali da nova ognjišta grade i ovde, u Subotici.

Istakao je da mu je posebno drago što su o ovom novoadaptiranom prostoru obezbeđene i prostorije u kojima će se organizovati besplatna nastava za decu iz svih zavičajnih udruženja, između ostalog i iz srpskog jezika i istorije.

13768_2.jpg

„Grad Subotica će i ubuduće, u granicama mogućnosti, pružati podršku zajednicama i udruženjima koja istrajno i posvećeno čuvaju svoj jezik, svoje pismo, svoju tradiciju, svoju veru, dakle svoj identitet u celini. I na kraju, dozvolite mi poštovani prijatelji da u ime gradonačelnika Stevana Bakića i svoje ime Zavičajnoj zajednici 'Republika Srpska' u Subotici  poželim puno uspeha u daljem radu“, naglasio je Samardžić.

Predsednik Skupštine Zavičajne zajednice „Republika Srpska“ u Subotici, Miroslav Karan, rekao je, između  ostalog, da je osnovni cilj ovog udruženja da neguje i čuva tradiciju i običaje srpskog naroda i sve što nas oplemenjuje i podstiče da budemo bolji ljudi.

13768_3.jpg

„Da bismo naš cilj ostvarili organizujemo manifestacije raznih karaktera. Pokrećemo humanitarne akcije, promovišemo našu istoriju i kulturu putem brojnih tribina, uključujemo mlade ljude na kojima je budućnost i ostvarujemo čvrstu saradnju sa drugim udruženjima i organizacijama“, kazao je Karan.

Pozdravljajući prisutne u ime Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i direktora Mlađena Cicovića, Borislav Maksimović je kazao da Zavičajna zajednica „Republika Srpska“ u Subotici na najbolji način neguje i čuva običaje i tradiciju svog zavičaja.

Imali smo sa vama, dodao je, dobru saradnju i na brojnim projektima i nadamo se da će se ona nastaviti, a sve u cilju podsticanja i jačanja veza i saradnje Republike Srpske i Republike Srbije.

  13768_4.jpg

„Nikad podrške i pomoći Republici Srpskoj iz Srbije nije nedostajalo, ali ta podrška i pomoć posebno je intenzivirana poslednjih sedam godina. O toj pomoći i podršci svedoče brojni projekti, od privrede do kulture, koji su finansirani od strane Vlade Republike Srbije. I zato svaku priliku koristimo da se zahvalimo rukovodstvu i građanima Srbije na svemu što čine na jedinstvu i očuvanju nacionalnog identiteta našeg naroda, na uspostavljanju kulture sećanja, na ekonomskom oporavku i preporodu naših republika“, naglasio je Maksimović.

Novoadaptirane prostorije obuhvataju kancelariju i veliku salu predviđenu za sastanke, druženja, rad raznih sekcija, dve učionice za organizovanje besplatne nastave za decu iz svih zavičajnih udruženja (srpski, ruski, engleski, matematika, istorija, rad na računarima, …), kao i zavičajnu biblioteku.

13768_5.jpg

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop