Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Dodeljeni paketi hrane i higijene socijalno ugroženim porodicama

16.10.2020.

Povodom obeležavanja Svetskog dana hrane – 16. oktobra i Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva – 17. oktobra, u prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica uručeni su paketi hrane i higijene socijalno ugroženim porodicama. Sredstva za ukupno 2.520 paketa hrane i higijene obezbeđena su u budžetu Grada Subotice za 2020. godinu. Dodeli paketa prisustvovao je član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović.

13742_1.jpg

Đukanović je, tim povodom, izjavio da se svake godine u budžetu grada Subotice opredele sredstva za pomoć najugroženijim porodicama u našem gradu.

„Ova aktivnost sprovodi se u saradnji sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta Subotica i Centrom za socijalni rad grada Subotice. U 2018. i 2019. godini za ovu aktivnost smo bili opredelili u budžetu 3,1 miliona dinara, a u ovoj godini četiri miliona dinara. Ukupno će biti podeljeno 2.200 paketa hrane i 320 paketa higijene. Pored toga, našim najugroženijim sugrađanima putem Centra za socijalni rad pružamo podršku u vidu novčanih davanja. Reč je o jednokratnoj pomoći. U budžetu grada ove godine za tu namenu opredelili smo 7,5 miliona dinara, a prethodnih godina izdvajano je po 6,5 miliona dinara“, istakao je Ilija Đukanović.

Uz podsećanje da je saradnja lokalne samouprave i Crvenog krsta jako dobra – kako na dodeli paketa hrane i higijene socijalno ugroženim porodicam tako i na sprovođenju brojnih aktivnosti vezanih za Narodnu kuhinju i borbu protiv pandemije korona virusa – Đukanović je rekao da će subotička lokalna samouprava i u narednoj godini pružiti podršku svim programima koje realizuje Gradska organizacija Crvenog krsta Subotica.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica, dr Siniša Trajković, rekao je da se od 14. septembra do 17. oktobra u kalendaru aktivnosti Crvenog krsta obeležava „Mesec solidarnosti“.

„'Mesec solidarnosti', praktično, završavamo danas i sutra, obeležavanjem Svetskog dana hrane, odnosno Svetskog dana siromaštva i već tradicionalno to obeležavamo podelom paketa socijalno ugroženim sugrađanima. Paketi su obezbeđeni sredstvima grada Subotice, putem postupka Javne nabavke. Dobar deo paketa je već podeljen u prigradskim mesnim zajednicama, danas ćemo ovde početi podelu našim sugrađanima iz mesnih zajednica 'Centar I', 'Centar II', 'Centar III' i 'Dudova šuma'“, kazao je Trajković.

13742_2.jpg

 

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Izborna komisija Grada Subotice

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop