Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Dom za decu „Kolevka“ biće rekonstruisan do kraja decembra 2021. godine

09.10.2020.

„U cilju unapređenja funkcionalnosti objekta i poboljšanja uslova za život korisnika i rad zaposlenih, predviđena je kompletna rekonstrukcija Doma za decu ometenu u razvoju 'Kolevka' koja obuhvata sanaciju postojećeg i izgradnju novih objekata. 'Kolevka' će, posle završetka ovog projekta, biti jedna od najreprezentativnijih ustanova u našoj zemlji po uslovima koje pruža svojim korisnicima iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite”, izjavio je danas gradonačelnik Subotice Stevan Bakić nakon obilaska radova na rekonstrukciji i sanaciji Doma za decu „Kolevka”, i dodao da je sredstva za realizaciju ove investicije vredne oko 800 miliona dinara, sa PDV-om, koja bi trebalo da se okonča do kraja decembra 2021. godine, obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

 13730_1.jpg

Gradonačelnik Bakić je naveo da se trenutno izvode radovi na novom objektu, površine oko 800 kvadratnih metara, koji se sastoji od 10 soba i pomoćnih prostorija za smeštaj 40 korisnika, i da bi taj objekat trebalo da bude završen do 15. decembra 2020. godine.

„U toku su i radovi na izgradnji fiskulturne sale i bazena – potpuno prilagođenih deci sa smetnjama u razvoju – ukupne površine oko 700 kvadratnih metara koji će omogućiti zdravstveno-terapeutske i sportsko-rekreativne sadržaje. Završetak radova na ta dva objekta predviđen je do februara 2021. godine. Sanacija starog objekta 'Kolevke' – kako bi se prilagodio strukturi korisnika koji su u njemu smešteni – površine 2.700 kvadratnih metara, planirana je od početka februara naredne godine i trebalo bi da se okonča do kraja decembra 2021. godine“, naglasio je Bakić.

13730_2.jpg 

Uz isticanje da je Grad Subotica izdvojio 15 miliona dinara za stručni nadzor nad izvođenjem radova, gradonačelnik Bakić je izrazio zahvalnost Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije na sredstvima obezbeđenim za ovu investiciju, kao i izvođačima na poštovanju ugovorenih obaveza i kvalitetu radova koje izvode.

Direktor „Kolevke“, Nenad Kozomora, podsetio je da je na osnovu Zakona o socijalnoj zaštiti, donetog 2011. godine, i nekoliko pozakonskih akata koji su proistekli iz tog zakona, došlo do toga da Dom za decu „Kolevka“ počinje da smešta decu i mlade do 26 godina.

„To je osnovna potreba zbog koje smo došli na ideju da se izvrši jedna ovakva rekonstrukcija i objekat prilagodi strukturi korisnika, njihovom uzrastu i zdravstvenom stanju. Našoj deci će biti pružena kvalitetnija usluga“, kazao je Kozomora i dodao da se neće raditi na povećanju broja korisnika.

13730_3.jpg 

„Kolevka“ će se, naglasio je, naravno uz saglasnost Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i u skladu sa pozitivno-pravnim propisima, u budućnosti baviti palijativnom negom dece.

„Deci sa višestrukim smetnjama u razvoju, koja se sada nalaze na dugotrajnoj nezi u bolnicama u Republici Srbiji, na dečjim odeljenjima, vremenom će biti omogućeno da im se i ovde pruža nega. U tom delu ćemo, dakle, izvršiti proširenje kapaciteta“, istakao je Kozomora.  

Obilasku radova prisustvovao je član Gradskog veća zadužen za oblast zdravstva i socijalne zaštite Ilija Đukanović.

U rekonstrukciju i sanaciju Doma za decu „Kolevka“, u kome su, trenutno, u stacionarnom delu smeštena 162 korisnika, a 65 korisnika u dnevnim boravcima, krenulo se početkom juna.

Dom je nastao 1903. godine, pod nazivom „Sirotište“ za decu bez roditeljskog staranja, a 1920. je dobio današnje ime.

 13730_4.jpg

 

ImunizacijaVANREDNA SITUACIJAMedija-centar i Protokol
Lokalna poreska administracijaLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonregKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy
Colour Coop