Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić otvorio „Dečiju nedelju“ u OŠ „Sonja Marinković“

05.10.2020.

„Vlada Republike Srbije proglasila je 2020. za godinu solidarnosti i saradnje, želeći da naglasi koliko su ove vrednosti važne. ’Dečija nedelja’ koja je pred nama biće u tom duhu, posebna pažnja biće usmerena na decu kojoj je najviše potrebna solidarnost. Stoga je slogan ovogodišnje ’Dečije nedelje’ – ’Podeljena sreća dva puta je veća’, iz kratke pesme ’Dobar drug’ našeg velikog Jovana Jovanovića Zmaja, više od poruke, to je životna mudrost, pouka za budućnost“, istakao je danas gradonačelnik Subotice Stevan Bakić u subotičkoj Osnovnoj školi „Sonja Marinković“, otvarajući tradicionalnu manifestaciju „Dečija nedelja“ tokom koje će i naš grad, do 11. oktobra, biti u znaku dece i aktivnosti posvećenih njihovom stvaralaštvu i pravima.

13716_1.jpg 

U ovoj teškoj godini, koju je obeležila pandemija korona virusa, nismo očajavali, nego smo se oslonili jedni na druge, kao pravi školski drugovi, kazao je gradonačelnik Bakić, i podsetio da su nam pritekli u pomoć i dobri ljudi iz velikog sveta, da smo zarazu uspeli da stavimo pod kontrolu i omogućimo deci da nastave da idu u školu i budu jedni sa drugima u njihovim učionicama.

„Vaši predavači nose veliku odgovornost brige o vama dok ste u školi. Pomozite im da sačuvaju vaše zdravlje i sprovodite sve mere zaštite koje traže od vas da poštujete“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Posebno sam srećan danas, dodao je, što smo okupljeni u Osnovnoj školi „Sonja Marinković“, koja je temeljno obnovljena pre dve godine.

13716_2.jpg 

„Vlada Srbije uložila je skoro 50 miliona dinara u taj projekat. Danas 800 učenika ove škole svoje detinjstvo i obrazovanje provodi u neuporedivo boljim uslovima. Grad Subotica je, tokom protekle četiri godine, više uložio i više sredstava obezbedio za svoje škole, nego nekoliko prethodnih decenija. Danas mogu da kažem da ćemo sa projektima i ulaganjima nastaviti i u narednom periodu, uprkos svim teškim okolnostima u celom svetu. Nećemo stati dok svaka škola ne bude izgledala kao ’Sonja Marinković“, poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Direktor OŠ „Sonja Marinković“, Pajica Bašić, izrazio je zadovoljstvo što se ovogodišnja ’Dečija nedelja’ otvara baš u njihovoj školi i istakao da će zbog specifičnih uslova, odnosno trenutne epidemiološke situacije, biti ispoštovane sve preporuke nadležnih institucija.

„Kao i ranijih godina,  raznim aktivnostima skrenućemo pažnju na decu, njihova prava i potrebe.  U našoj školi organizovaćemo sportski dan, manja grupa učenika  učestvovaće u likovnoj radionici zajedno sa učenicima OISŠ 'Žarko Zrenjanin',  skrenućemo pažnju na važnost očuvanja životne sredine i tim povodom će u dvorištu naše škole biti posađeno drvo i održano predavanje“, rekao je Pajica Bašić.

Sve planirane aktivnosti, podvukao je, imaju cilj da podsete da država, grad, škola i porodica treba zajedno da rade na tome da svako dete ima srećno i bezbrižno detinjstvo.

13716_3.jpg

U periodu trajanja „Dečije  nedelje“, značajno  mesto imaće deca  kojima  je najviše potrebna solidarnost: deca sa smetnjama u razvoju i deca sa invaliditetom, deca sa Kosova i  Metohije i iz  dijaspore,  deca  bez  roditelja,  deca pripadnici nacionalnih  manjina, bolesna deca.

Drugi dan „Dečje nedelje“, utorak, 6. oktobar, posvećen je sportu. U  saradnji  sa  školama  organizovan je sportski dan u okviru koga deca mogu da se druže sa poznatim lokalnim sportistima. Aktivnosti će se odvijati u OŠ „Kizur Ištvan“ (rukomet, od 11.00 do 12.00 časova), OŠ „Sveti Sava“ (fudbal, od 11.00 do 12.00 časova) i OISŠ „Žarko Zrenjanin“ (stoni tenis, od 12.00 do 13.00 časova).

 

ImunizacijaVANREDNA SITUACIJAMedija-centar i Protokol
Lokalna poreska administracijaLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonregKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy
Colour Coop