Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Obeležen Dan bolnice

01.10.2020.

„Proslava Dana bolnice prilika je da se, uz čestitke na obeležavanju ovog  značajnog datuma, u ime grada Subotice i svoje ime zahvalim medicinskom i nemedicinskom osoblju Bolnice na svemu što su učinili i što još uvek čine tokom borbe protiv korona virusa, neretko rizikujući sopstvene živote da bi spasili živote drugih”, izjavio je danas gradonačelnik Subotice Stevan Bakić na obeležavanju Dana bolnice, 1. oktobra.

13709_1.jpg

Obeležavanje 179. godišnjice od osnivanja Opšte bolnice Subotica, naglasio je, prilika je da se navede da je od januara 2017. do kraja avgusta 2020. godine u  nabavku medicinske opreme sa sva tri nivoa vlasti investirano više od 200 miliona dinara.

„U Opštoj bolnici je sredinom januara 2018. godine otvorena angio sala, u čije je opremanje uloženo više od 70 miliona dinara. Na Odeljenju radiologije početkom februara 2019. godine počeo je sa radom skener najnovije generacije, u koji je investirano 45 miliona dinara, a početkom februara ove godine otvoren je Centar za vantelesnu oplodnju na koji se čekalo više od decenije. U tu investiciju uloženo je 300.000 evra“, podsetio je gradonačelnik Bakić.

Uz isticanje da će Vlada Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Subotica i ubuduće ulagati u nabavku savremene medicinske opreme, kao jednom od preduslova za kvalitetan rad, gradonačelnik je rekao da će se uskoro krenuti u realizaciju projekta rekonstrukcije Opšte bolnice za koji je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije obezbedila sredstva.

„Molim vas da ne slušate pojedince koji, nažalost, Opštu bolnicu tretiraju kao neki plen ili nečiju ostavštinu, kao svoje nasleđe.  Opšta bolnice je jako bitna, strateška ustanova u kojoj na prvom mestu treba da bude struka. Rukovodstvo i kolektiv Opšte bolnice treba da rade na jedinstvu i poboljšanju međusobnih odnosa“, poručio je gradonačelnik Bakić.

On je medicinskom i nemedicinskom osoblju Bolnice poželeo da i dalje rade profesionalno, posvećeno, predano i efikasno – kako bi građanima pružili što kvalitetniju zdravstvenu uslugu i liste čekanja na pojedine preglede sveli na minimum – i da u dobrom zdravlju još dugo, dugo, obeležavaju godišnjicu osnivanja Opšte bolnice Subotica.

Direktor Opšte bolnice Subotica, dr Slobodan Puškar, istakao je da je, na osnovu raspoloživih činjenica i statističkih podataka, kolektiv Bolnice tokom pandemije korona virusa sa najvišom ocenom položio najteži ispit koji je pred subotičku Opštu bolnicu postavljen od osnivanja.

13709_2.jpg

Prema njegovim rečima, u prethodne tri i po godine u subotičku Opštu bolnicu uloženo je, kroz donacije i direktna i indirektna ulaganja, više od 350 miliona dinara.

„Ponosni smo što smo opravdali uložena sredstva. Smanjili smo liste čekanja, kroz koje možemo da pratimo proces korišćenja i upotrebu nabavljene opreme“, kazao je Slobodan Puškar.

Obeležavanje dana Bolnice počelo je intoniranjem himne „Bože pravde“.

13709_3.jpg

 

ImunizacijaVANREDNA SITUACIJAMedija-centar i Protokol
Lokalna poreska administracijaLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonregKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy
Colour Coop