Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Obeležen Međunarodni dan gluvih i nagluvih

26.09.2020.

Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih Subotica, koja obuhvata i opštine Mali Iđoš i Bačka Topola, obeležila je večeras Međunarodni dan gluvih i nagluvih, 26. septembar. Prigodnoj svečanosti upriličenoj tim povodom u prostorijama ove organizacije, u ulici Žarka Zrenjanina 19, prisustvovao je i član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović.

13702_1.jpg

Uz podsećanje da je Grad Subotica u 2020. godini putem Javnog konkursa za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata u oblasti društveno humanitarnog rada opredelio sredstva u iznosu od 9,4 miliona dinara, Đukanović je, tim povodom, izjavio da je je u 2016. godini putem Javnog konkursa opredeljeno 6,5 miliona dinara što znači da, kako je naveo, povećanje u 2020. godini  iznosi 45 odsto.

„Četrdeset odsto ukupnih sredstava opredeljeno je za organizacije čiji su članovi osobe sa invaliditetom. Putem Javnog konkursa za poboljšanje položaja gluvih i nagluvih u ovoj godini opredeljeno je 900.000 dinara. Grad će putem Javnih konkursa konstantno pružati podršku svim organizacija i u narednoj godini, a poseban  akcenat će biti na organizacijama čiji su članovi osobe sa invaliditetom“, naglasio je Ilija Đukanović.

Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih Subotici okuplja osobe oštećenog sluha. Osnovana je 1948. godine, sa ciljem njihovog ekonomskog, kulturnog, političkog i socijalnog uzdizanja, uključivanja u svakodnevni društveni život u lokalnoj zajednici, edukacije, stručnog osposobljavanja i zapošljavanja.

Svetski dan gluvih i nedelja gluvih obeležava se svake godine u poslednjoj sedmici septembra od 1958. godine u znak sećanja na osnivanje Svetske federacije gluvih koja je osnovana 23. septembra 1951. godine.

13702_2.jpg

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Izborna komisija Grada Subotice

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop