Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Obaveštenja

Apel Štaba za žetvu strnih žita i jesenju berbu ratarskih useva na području grada Suboticе

22.09.2020.

Apel Štaba za žetvu strnih žita i jesenju berbu ratarskih useva na području grada Subotica u 2020. godini za građane da poštuju zabranu spaljivanja

Štab za žetvu strnih žita i jesenju berbu ratarskih useva na području grada Subotica u 2020. godini upozorava da je članom 50. Zakona o zaštiti od požara („Sl. glasnik RS“, br. 111/09, 20/15 i 87/18-dr. Zakon) i članom 15. st. 1. t. 3. Odluke o zaštiti useva i zasada, poljoprivrednog zemljišta, poljskih puteva i kanala od poljske štete („Sl. list grada Subotica“, 38/15 i 29/18) zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka, a za nepoštovanje ove zabrane predviđene su visoke novčane kazne: od 300.000 dinara do 1.000.000 dinara za pravna lica i 5.000 dinara do 75.000 dinara za pojedince – fizička lica.

Pored toga, lice koje je nepoštovanjem navedene zabrane spaljivanja na otvorenom prostoru izazvalo požar dužno je da vatrogasno-spasilačkoj jedinici nadoknadi troškove intervencije, a u slučaju ugrožavanja života i zdravlja ljudi ili imovine većeg obima protiv odgovornih će biti podneta i odgovarajuća krivična prijava.

Apelujemo na građane da poštuju zabranu spaljivanja biljnih ostataka i smeća na otvorenom prostoru, kako ne bi ugrozili sebe i ostale građane i njihovu imovinu. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Dobrovoljnih vatrogasnih društava i Poljočuvarske službe vrše pojačanu kontrolu u cilju otkrivanja ovakvih prekršaja i protiv svih počinioca biće preduzete sve zakonske mere.

Štab za žetvu strnih žita i jesenju berbu ratarskih useva na području grada Subotica u 2020. godini.

Predsednik štaba:
Hajnalka Bognar Pastor sr.

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>