Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Obeležena 102. godišnjica proboja Solunskog fronta

15.09.2020.

Polaganjem venaca na spomen obeležje dobrovoljcima u Prvom svetskom ratu, danas je u Bajmoku obeležena 102. godišnjica proboja Solunskog fronta, u organizaciji  bajmočke sekcije Udruženja potomaka ratnih dobrovoljaca 1912-1918 „Kralj Petar I”. Nakon minuta ćutanja kojim je odata počast palim herojima i intoniranja himne prisutnima se u ime gradonačelnika Subotice Stevana Bakića i u svoje ime obratio član Gradskog veća zadužen za oblast privrede Srđan Samardžić.

13674_1.jpg

Uz podsećanje na velika, herojska dela naših predaka koji su podneli najteže žrtve za slobodu, on je istakao da danas obeležavamo praznik Republike Srbije i Republike Srpske „Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave”.

„Poštujući velika, herojska dela naših predaka, prepoznajemo vrednosti koje su utkali u nas utirući put budućnosti. Put, kojim i danas idemo. Put slobode, istine, pravde, poštenja, ljubavi prema otadžbini, a pre svega prema bližnjem svom.  Slavimo nacionalnu zastavu, kao simbol jedinstva i slobode. Slobodu branimo i danas radom, pravom, diplomatijom, ekonomijom i duhovnošću”, naglasio je Srđan Samardžić.

Predsednik Udruženja potomaka ratnih dobrovoljaca 1912-1918 godine, Drago Lukić, rekao je je spomen obeležje u Bajmoku podignuto 1993. godine i da je ovo  27. put da se na ovom mestu odaje počast slavnim precima. On je izrazio i žaljenje što je zbog epidemiološke situacije ove godine manifestacija povodom sećanja na godišnjicu probijanja Solunskog fronta protekla bez gostiju iz okolnih mesta.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop