Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Uklanja se divlja deponija nadomak naselja „Halas“ u Čantaviru

10.09.2020.

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva Ilija Đukanović, projekt-menadžer projekta „Interkulturalizam i antidiskriminacija u Subotici“, Magda Fehervari, i koordinatori za inkluziju Roma i Romkinja Stevan Nikolić i Klaudija Kurina obišli su danas romsko naselje „Halas“ u Čantaviru, u kojem su u toku radovi na čišćenju divlje deponije u neposrednoj okolini naselja.

13664_1.jpg 

Uz isticanje da se ova aktivnost realizuje u okviru programa „ROMACTED“ („Promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanja Roma na lokalnom nivou“) koji podržava Savet Evrope, a na osnovu Protokola o saradnji između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Saveta Evrope i Grada Subotice potpisanog u maju 2018. godine, Ilija Đukanović je rekao da će čišćenje divlje deponije biti organizovano i u drugom romskom naselju „Haladaš“, u Čantaviru, nakon uređenja divlje deponije u naselju „Halas“.  

„Vrednost ovih radova iznosi 950.000 dinara. Deo sredstava obezbeđen je u okviru programa 'ROMАCTED' u iznosu od 370.000 dinara, dok je Grad Subotica podržao ovu aktivnost sa 580.000 dinara. U okviru 'ROMACTED' programa prošle godine organizovali smo Svetski dan Roma, jedan predivan koncert romskih muzičara, a organizovali smo i izložbu fotografija romskih muzičara iz našeg grada. U toku ove godine, neke aktivnosti morali smo da odložimo zbog epidemiološke situacije, pa je i 'ROMACTED' program prolongiran do 15. novembra 2020. godine“, naglasio je Đukanović.

Organizovane su, dodao je, i određene radionice sa akcentom na Čantavir i romsku populaciju u ovom prigradskom naselju, jer je to područje i mapirano u Lokalnom akcionom planu za 2017-2021. godinu.

Organizovaćemo i još nekoliko radionica u Čantaviru za romsku populaciju, izdaćemo određene časopise sa kulinarskim receptima romske zajednice i radićemo sa omladinom i ženama iz Čantavira“, naveo je Ilija Đukanović.

Stevan Nikolić je kazao da su problemi u naselju „Halas“ loši životni uslovi i da je jedan od prioriteta u okviru „ROMACTED“ programa i čišćenje ovog naselja.

„Kao učesnik ovog programa  i koordinator  za romska pitanja ponosan sam što je lokalna samouprava posle više decenija pokazala dobru upravu i prihvatila inicijative lokalnih zajednica. Ovo što sada vidimo su rezultati tog rada“, rekao je Nikolić.

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Izborna komisija Grada Subotice

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop