Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Interaktivne table i projektori za pet osnovnih škola

03.09.2020.

Član Gradskog veća zadužen za socijalnu zaštitu i zdravstvo, Ilija Đukanović, i Magda Fehervari, projekt-menadžer projekta „Interkulturalizam i antidiskriminacija u Subotici“, koji se realizuje u okviru programa Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), a finansira Evropska unija, uručili su danas, u Osnovnoj školi „Đuro Salaj“, direktorima pet osnovnih škola interaktivne table i projektore. Vrednost projekta iznosi 65.000 evra.

13651_1.jpg

Đukanović je, tim povodom, izjavio da su u okviru projekta „Interkulturalizam i antidiskriminacija u Subotici“ uručene interaktivne table i projektori za pet osnovnih škola: OŠ „Đuro Salaj“, OŠ „Matko Vuković“, OŠ „Sečenji Ištvan“, OŠ „Vuk Karadžić“, Bajmok, i OŠ „Hunjadi Janoš“, Čantavir, i da se projekat, čija je vrednost 65.000 evra, realizuje u okviru programa Podrška EU inkluziji Roma i Romkinja.

„Projekat predviđa saradnju grada Subotice i civilnog sektora, tako da su jedan projektor i interaktivna tabla namenjeni Edukativnom centru Roma. U okviru projekta organizovaće se radionice u školama, literalne sekcije na temu interkulturalizam i antidiskriminacija, izrada časopisa 'Mozaik', kao i radionice u mesnim zajednicama, a biće izrađen i Vodič za interkulturalizam namenjen školama“, naveo je Đukanović.

Dobijeni Projekat, dodao je, rezultat je rada Saveta za unapređenje položaja Roma i Romkinja u Subotici od 2016. godine, počev od usvajanja Lokalnog akcionog plana 2017. godine, formiranja Mobilnog tima i učestvovanja u okviru programa „Romakted“.

„Grad Subotica će i u narednom periodu snažno podržavati romsku zajednicu u gradu u cilju poboljšanja uslova života, obrazovanja, zaposlenja i stanovanja“, poručio je Ilija Đukanović.

Asistent na ovom projektu i koordinator Mobilnog tima, Stevan Nikolić, naglasio je, između ostalog, da je današnja dodela interaktivnih tabli i projektora civilnom sektoru i osnovnim školama obuhvaćenim ovim projektom nastavak odgovornog odnosa subotičke lokalne samouprave prema romskoj zajednici na teritoriji grada Subotice, pokazatelj njenog odgovornog pristupa rešavanju romske problematike kroz institucije sistema i izraz podrške romskoj zajednici u procesu inkluzije.

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Izborna komisija Grada Subotice

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop