Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Škole u Subotici spremno dočekuju početak nove školske godine

31.08.2020.

„Prošla školska godina je za sve nas bila izuzetno teška, posebno za nastavnike, učenike i njihove roditelje. Grad Subotica će dati svoj maksimum kako bismo predstojeću školsku godinu što bolje započeli i uspešno savladali sve poteškoće koje nam je nametnuo korona virus“, izjavio je danas, na pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, član Gradskog veća zadužen za oblast obrazovanja i kulture Miloš Nikolić.

13643_1.jpg

On je istakao da je na nedavno održanom sastanku sa direktorima škola koji je, kako je rekao, bio veoma konstruktivan, zaključeno da sve škole u Subotici spremno dočekuju početak nove školske godine.

„Pre nekoliko meseci Gradska uprava je poslala dopis svim školama da u svom rebalansu naprave finansijski plan za nabavku sredstava za dezinfekciju, s tim da i Grad Subotica u svom budžetu ima stavku samo za tu namenu. Imam ogromno poverenje u sve prosvetne radnike, jer iz ličnog iskustva znam koliko se ti ljudi zalažu da što bolje prenesu znanje svojim učenicima, ali i da utiču na njihovo vaspitanje i ponašanje“, rekao je Nikolić.

Svim direktorima škola, profesorima, nastavnicima, učenicima i njihovim roditeljima u ime Grada Subotice i svoje ime poželeo je uspešnu školsku godinu, uz napomenu da poštuju sve mere zaštite u zatvorenom i otvorenom prostoru, jer nam je zdravlje na prvom mestu.

U ovoj školskoj godini u prvi razred odnovne škole upisano je 1170 dece: 862 učenika pohađaće nastavu na srpskom jeziku, 27 na hrvatskom, a 281 učenik na mađarskom nastavnom jeziku, naveo je Nikolić i dodao da je za subotičke prvake Grad i ove godine pripremio prigodne poklone.

„Za đake od petog do osmog razreda nastava će biti kombinovana, a učenici od prvog do četvrtog razreda će ići u školu. Nastava će se uglavnom odvijati pre podne, u dve grupe: od 8 do 11 časova, i od 11 do 14 časova, u zavisnosti od veličine grupe. Ako je grupa do 15 učenika onda je to ista smena, a za više od 15 učenika nastava će se odvijati u dve smene“, naglasio je Miloš Nikolić.

Podvukao je da Grad Subotica, iako nije u obavezi, između ostalog izdvaja sredstva i za stipendiranje studenta sa teritorije grada Subotice; stipendirаnje učenika prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanimanja; besplatne užine za učenike osnovnih škola na teritoriji grada Subotice, angažovanje logopeda koji rade sa decom sa smetnjama u razvoju i regresiranje troškova putovanja učenika srednjih škola u druge opštine (učenici koji su upisali obrazovne profile koji ne postoje u Subotici).

 

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop