Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Škole u Subotici spremno dočekuju početak nove školske godine

31.08.2020.

„Prošla školska godina je za sve nas bila izuzetno teška, posebno za nastavnike, učenike i njihove roditelje. Grad Subotica će dati svoj maksimum kako bismo predstojeću školsku godinu što bolje započeli i uspešno savladali sve poteškoće koje nam je nametnuo korona virus“, izjavio je danas, na pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, član Gradskog veća zadužen za oblast obrazovanja i kulture Miloš Nikolić.

13643_1.jpg

On je istakao da je na nedavno održanom sastanku sa direktorima škola koji je, kako je rekao, bio veoma konstruktivan, zaključeno da sve škole u Subotici spremno dočekuju početak nove školske godine.

„Pre nekoliko meseci Gradska uprava je poslala dopis svim školama da u svom rebalansu naprave finansijski plan za nabavku sredstava za dezinfekciju, s tim da i Grad Subotica u svom budžetu ima stavku samo za tu namenu. Imam ogromno poverenje u sve prosvetne radnike, jer iz ličnog iskustva znam koliko se ti ljudi zalažu da što bolje prenesu znanje svojim učenicima, ali i da utiču na njihovo vaspitanje i ponašanje“, rekao je Nikolić.

Svim direktorima škola, profesorima, nastavnicima, učenicima i njihovim roditeljima u ime Grada Subotice i svoje ime poželeo je uspešnu školsku godinu, uz napomenu da poštuju sve mere zaštite u zatvorenom i otvorenom prostoru, jer nam je zdravlje na prvom mestu.

U ovoj školskoj godini u prvi razred odnovne škole upisano je 1170 dece: 862 učenika pohađaće nastavu na srpskom jeziku, 27 na hrvatskom, a 281 učenik na mađarskom nastavnom jeziku, naveo je Nikolić i dodao da je za subotičke prvake Grad i ove godine pripremio prigodne poklone.

„Za đake od petog do osmog razreda nastava će biti kombinovana, a učenici od prvog do četvrtog razreda će ići u školu. Nastava će se uglavnom odvijati pre podne, u dve grupe: od 8 do 11 časova, i od 11 do 14 časova, u zavisnosti od veličine grupe. Ako je grupa do 15 učenika onda je to ista smena, a za više od 15 učenika nastava će se odvijati u dve smene“, naglasio je Miloš Nikolić.

Podvukao je da Grad Subotica, iako nije u obavezi, između ostalog izdvaja sredstva i za stipendiranje studenta sa teritorije grada Subotice; stipendirаnje učenika prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanimanja; besplatne užine za učenike osnovnih škola na teritoriji grada Subotice, angažovanje logopeda koji rade sa decom sa smetnjama u razvoju i regresiranje troškova putovanja učenika srednjih škola u druge opštine (učenici koji su upisali obrazovne profile koji ne postoje u Subotici).

 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>