Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Za uređenje dvorišta Gerontološkog centra 28,6 miliona dinara

15.01.2020.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić obišao je danas Gerontološki centar u Subotici, objekat „Dudova šuma“, i tom prilikom direktoru dr Nenadu Ivaniševiću uručio ugovor za izvođenje radova predviđenih planom zaštite od požara, vredan 28.600.000 dinara. Projekat obuhvata zamenu staza i njihovo uređenje kako bi bilo omogućeno kretanje vatrogasnih i vozila Hitne pomoći, postavljanje novih kapija, takođe prilagođenih ulasku interventnih vozila, izvođenje kompletne hidrantske mreže, zamenu rasvete led rasvetom i postavljanje senzora pokreta.

13193_1.jpg

Predrag Vuletić je nakon uručivanja ugovora podsetio da je u protekle tri budžetske godine Pokrajinska vlada izdvojila značajna sredstva za dve najznačajnije ustanove socijalne zaštite u Subotici, Gerontološki centar i Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“.

- Samo u ove dve ustanove u protekle tri godine uloženo je oko 115 miliona dinara, od toga u Gerontološki centar Subotica 71,88 miliona dinara. Dodelom ovog ugovora i sredstava u iznosu od 28,6 miliona dinara unapređuju se standardi u ovoj ustanovi, pre svega situacija koja može da predvidi i nekada neželjene situacije da možemo da budemo sto posto sigurni u bezbednost svakog korisnika, a naravno i zaposlenog – istakao je Vuletić i dodao da je Pokrajinska vlada, putem Sekretarijata na čijem je čelu, u protekle tri godine za finansiranje 27 ustanova socijalne zaštite na teritoriji AP Vojvodine izdvojila milijardu dinara.

Nenad Ivanišević je rekao da je ovaj projekat značajan jer ispunjava zahteve novog zakona o protivpožarnoj zaštiti, kojim se uređuje put kojim se vozila, vatrogasna ili Hitne pomoći, moći da priđu objektu.

– Radi se o putevima koji više od 40 godina nisu rekonstruisani. Oni sada i tehnički veoma teško ispunjavaju svoju funkciju. Asfalt u dvorištu je ispucao i otežava kretanje korisnika, a vatrogasno vozilo moći će nesmetano da priđe Gerontološkom centru. Daj Bože da nikad ne zatreba put koji ćemo praviti, ali on je veoma značajan za sigurnost korisnika – naglasio je Ivanišević. 

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović, istakao je da je uručivanjem ovog ugovora zaokružena odlična saradnja između resornog pokrajinskog sekretarijata i ustanova socijalne zaštite u našem gradu.

Nije bilo raspisanog konkursa da naše ustanove nisu dobile sredstva za unapređenje rada i života svih korisnika. Uveren sam da će to biti i ove godine. U budžetu za 2020. za usluge Gerontološkog centra pomoć i nega u kući i rad gerontoloških klubova obezbeđeno je 49,4 miliona dinara – naveo je Đukanović.

Predviđeni rok za izvođenje radova je 120 radnih dana od uvođenja izvođača radova u posao, a ovo je prva rekonstrukcija dvorišnog prostora od 1978. godine.

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Izborna komisija Grada Subotice

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop