Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Rekonstrukcija trotoara u čantavirskom romskom naselju Haladaš

20.11.2019.

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva Ilija Đukanović i koordinator za romska pitanja Stevan Nikolić obišli su danas radove na rekonstrukciji i izgradnji 470 metara trotoara u čantavirskom naselju Haladaš, u kome žive pripadnici romske zajednice. Za realizaciju ove investicije grad Subotica i Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova obezbedili su sredstva u iznosu od dva miliona dinara.

13091_1.jpg

Ilija Đukanović je, obraćajući se medijima, naglasio da se ovim aktivnostima realizuje Lokalni akcioni plan (LAP) za unapređenje uslova stanovanja Roma i Romkinja i da su čantavirska naselja Haladaš i Halas definisana u LAP-u kao prioritet u rešavanju problema stanovanja.

- Kao što vidite, pristup samom naselju je težak, kao i sama kretnja kroz naselje, naročito u zimskom periodu ili kada je kiša. Ovo je prvi korak ka rešavanju problema u ovom naselju kako bi se olakšalo kretanje stanovnika koji ovde žive, posebno dece koje ima mnogo. Ovim radovima, čija ukupna vrednost iznosi dva miliona dinara, biće izgrađeno i rekonstruisano 470 metara staza i novih trotoara. Sredstva su obezbeđena putem konkursa od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, u iznosu od 400.000 dinara, i u budžetu grada Subotice za ovu godinu u visini od 1,6 miliona dinara – naveo je Đukanović.

Stevan Nikolić je podvukao da subotička lokalna samouprava podržava i projekte vezane za poboljšanje uslova života u naseljima u kojima žive pripadnici romske zajednice.

– Imamo planska i strateška dokumenta, političku volju i obezbeđene projekte putem kojih možemo da unapredimo kvalitet života ovih ljudi. To, naravno, ne može da se uradi preko noći, jer razvoj zajednice, pored novca i ljudi, zahteva i vreme - rekao je, između ostalog, Nikolić.

 

 

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Izborna komisija Grada Subotice

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop