Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Dodeljeni paketi udžbenika

14.11.2019.

U Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan“ (mala škola), u Šabačkoj ulici, članovi Gradskog veća zaduženi za oblast obrazovanja i oblast socijalne zaštite i zdravstva, Nataša Aleksić i Ilija Đukanović, predali su pakete udžbenika deci iz romske zajednice koja pohađaju ovu školu. Udžbenici su obezbeđeni i za decu iz romske zajednice koji pohađaju još tri škole: „Matko Vuković“, „Đuro Salaj“ i „Hunjadi Janoš“, Čantavir.

13072_1.jpg 

- Za prevenciju napuštanja školovanja u budžetu grada je i ove, kao prethodnih godina, opredeljeno 350. 000 dinara. U akciju se uključio i Edukativni centar Roma sa 50.000 dinara. Ukupno je obezbeđeno 52 paketa udžbenika za decu iz romske zajednice koja nastavu pohađaju u četiri škole – rekla je Nataša Aleksić.

Grad Subotica će se truditi da, kako je istakla, u budžetu za narednu godinu takođe opredeli sredstva za nastavak akcije prevencije napuštanja školovanja.

- Reakcije na ovu akciju su zaista pozitivne i trudićemo se da se iznos u budžetu za ove namene, naredne godine uveća kako bi što veći broj dece iz romske zajednice dobio besplatne pakete udžbenika – naglasila je Nataša Aleksić.

Direktor škole Vesna Vajs, rekla je ovom prilikom, da je podela udžbenika još jedna od mera koje grad Subotica čini da bi obrazovanje  učenika romske nacionalnosti bilo efikasnije.

- Ova mera jeste pozitivna i to je ono što možemo da učinimo, sve ostalo je na učenicima i njihovim roditeljima. Znači da učenici redovno dolaze u školu, da poštuju pravila  sistema u kojem se nalaze  da se što lakše prilagode i naravno da nauče jezik na nastavi koju pohađaju – dodala je Vesna Vajs.

 

 

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop