Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Gerontološkom centru ugovori vredni 6,3 miliona dinara

24.06.2019.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je direktoru Gerontološkog centra u Subotici Nenadu Ivaniševiću dva ugovora, vredna ukupno 6,3 miliona dinara.  To je, kako ističu u ovoj ustanovi, najlepši poklon resornog sekretarijata za 41. rođendan Gerontološkog centra u Subotici.

12772_1.jpg

U praonici Gerontološkog centra u Subotici godišnje se opere 30.000 kilograma veša. Kako bi taj posao bio olakšan, kao i priprema toplih obroka za stare, u opremanje centralne kuhinje i praonice veša biće investiramo šest miliona dinara. Pored tog ugovora, Predrag Vuletić je direktoru Ivaniševiću uručio i ugovor vredan 300.000 dinara kojim će se biti iskazana podrška porodici kroz savetodavne i socijalno-edukativne usluge.

- I ovaj drugi projekat, u iznosu od 300.000 dinara, ima za cilj da ojača kapacitete i medijsku prisutnost info-centra, jer je to veoma važno. S druge strane, hoćemo da omogućimo da naši građani i korisnici što više i što bolje koriste prava iz socijalne zaštite koja im zakon dozvoljava - naglasio je Nenad Ivanišević.

Predrag Vuletić je istakao da je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova do sada sa ukupno 43 miliona dinara podržao projekte Gerontološkog centra u Subotici, ali i ostalih ustanova socijalne zaštite u Vojvodini.

- I ovoga puta smo dodelili 113 ugovora za unapređenje usluga socijalne zaštite. Od toga, 50 miliona dinara je odobreno za investicione aktivnosti, deset miliona za programske i deset miliona dinara, takođe, za unapređenje nivoa socijalne zaštite, ali u okviru nevladinskog sektora, odnosno udruženja građana – naveo je Vuletić i dodao da je posredstvom resornog sekretarijata Vlada AP Vojvodine u protekle tri godine, uložila 600 miliona i 700.000 dinara u unapređenje usluga socijalne zaštite svih 27 ustanova u Vojvodini.

Putem ovog konkursa sredstva su, pored Gerontološkog centra, dobili i Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“,  Fondacija „Tijana Jurić“, Gradsko udruženje invalida rada i Udruženje „Autizam“.

- U poslednje tri godine mislim da nije prošao nijedan konkurs da ustanove socijalne zaštite iz Subotice nisu dobile sredstva za podizanje nivoa usluga i poboljšanju rada i života zaposlenih, korisnika i stanara. Drago mi je što su pored ustanova, prepoznata i naša udruženja – rekao je član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović.

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Izborna komisija Grada Subotice

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop