Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Otvoren naučno-stručni skup „Planska i normativna zaštita prostora i životne sredine”

09.05.2019.

Asocijacija prostornih planera Srbije, Univerzitet u Beogradu - Geografski fakultet i Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom zaštite životne sredine, Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, gradom Subotica i Republičkim zavodom za zaštitu spomenika kulture organizuju 10. naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem „Planska i normativna zaštita prostora i životne sredine” koji se od 9. do 11. maja održava u Subotici i na Paliću.

12600_1.jpg 

Dekan Geografskog fakulteta u Beogradu, Dejan Filipović, izjavio je da će se na skupu govoriti o dve standardne teme: o institucijama koje se bave planiranjem i zaštitom prostora i o zakonskoj regulativi koja se bavi planiranjem i zaštitom prostora, kao prvoj tematskoj celini, i iskustvima u izradi prostornih i urbanističkih planova i studija, kao drugoj tematskoj celini.

 12600_2.jpg

- Ovog puta akcenat smo stavili na obnovljive izvore energije, kao posebnu tematsku celinu, dok je četvrta tematska celina vezana za planiranje kulturnih i prirodnih dobara. Za učešće na naučno-stručnom skupu trenutno se prijavilo 120 učesnika iz svih delova naše zemlje, a u Zborniku radova na 500 strana odšampano je 65 radova – istakao je Filipović.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević rekao je, otvarajući skup u Velikoj većnici Gradske kuće, da subotička lokalna samouprava podržava ovakve vidove stručnih skupova koji su višestruko korisni, kako za prostorne planere tako i za ostale struke koje se bave uređenjem i izgradnjom, i da je izvesno da je dobro urađena planska dokumentacija osnovni preduslov za brži i ravnomerniji privredni i društveni razvoj.

 12600_3.jpg

Uz podsećanje da je Subotica jedan od retkih gradova na ovim prostorima koji poseduje prostorno-plansku dokumentaciju počev od XVIII veka pa do danas, jer je prva granica grada zacrtana na prekretnici XVIII i XIX veka, naveo je da je prostorno planiranje značajno za grad Suboticu i da se ono ne ogleda samo u pravilnom opredeljivanju namena prostora unutar naših administrativnih granica već i u odnosu grada prema širem okruženju, odnosno dobroj infrastukturnoj povezanosti sa ostalim delovima naše zemlje i regionom, uzimajući u obzir izuzetno povoljan geografski položaj Subotice.

- Sveži su primeri značaja izrade planova i izgradnje saobraćajnih koridora, kako obilaznice oko Subotice - takozvanog 'Ipsilon' kraka, tako i plana za pruge velikih brzina čijom realizacijom bi naša država, a samim tim i naš grad bio kvalitetnije saobraćajno povezan sa Evropskom unijom – naglasio je Radivojević i poželeo učesnicima i organizatorima skupa uspešan rad i ugodan boravak u našem gradu.

 

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop