Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Lokalne zajednice u borbi protiv trgovine ljudima

04.04.2019.

U okviru projekta „Od opasnosti do sigurnosti: Unapređenje zaštite žrtava trgovine ljudima u Srbiji”, koji sprovode  Međunarodni komitet spasa, Udruženje građana „Atina” i Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima  grada Subotice danas je u hotelu „Galerija“ počeo dvodnevni trening na temu „Lokalne zajednice u borbi protiv trgovine ljudima“. Trening je podrška institucijama i organizacijama u jačanju  strateškog sistema i odgovora na trgovinu ljudima.|

12520_1.jpg

- Posebna pažnja biće posvećena  karakteristikama, prepoznavanju, prijavljivanju i dokumentovanju  slučajeva trgovine ljudima  ali će u tom kontekstu biti reči i o migracijama - istakao je  koordinator Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima Ilija Đukanović.

Zamenik višeg tužioca u Višem tužilaštvu u Subotici Branislav Rankov naglasio je da se godišnje procesuiraju tri, četiri krivične prijave za krivično delo trgovine ljudima.

- Najčešće žrtve trgovine ljudima su ženske osobe starosti od 20 do 40 godina. To su uglavnom trgovina ljudima povezana sa prostitucijom i krijumčarenjem ljudi, kao i radnom eksploatacijom – rekao je Branislav Rankov.

Prema zvaničnim statistikama Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima koji radi pod okriljem Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Srbiji je u 2018. godini prijavljeno 190 sumnji na trgovinu ljudima.

Od tog broja formalno je identifikovano ukupno 78 žrtava trgovine ljudima. Najveći broj žrtava su građani Srbije, njih 71, a među identifikovanim ima i stranih državljana i to iz Pakistana, Nigerije, Kameruna, Albanije i Danske. Njih  34 je seksualno eksploatisano, 12 radno, 8 devojčica je bilo prinuđeno na brak, ostalo su žrtve prisilne prošnje i primoravanja na vršenje krivičnih dela.

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticePrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

InformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице

Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>