Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Otvoren šesti po redu „Zimski festival tradicije“

08.12.2018.

Na Paliću, kod „Male gostione“, danas je počeo šesti po redu „Zimski festival tradicije“. Dvodnevnu manifestaciju, u okviru koje je organizovana izložba lokalnih proizvoda i međunarodno takmičenje u pečenju čvaraka, otvorio je zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Robert Otot. Svečanom otvaranju prisustvovali su zamenik gradonačelnika Subotice Timea Horvat i član Gradskog veća zadužen za oblast poljoprivrede Šimon Ostrogonac.

 12282_1.jpg

Obraćajući se izlagačima, takmičarima, organizatorima Festivala i građanima koji su pratili manifestaciju, Timea Horvat je rekla da veruje da će se loše vreme praćeno kišom uskoro prolepšati i da će zajedno uživati u ovoj zimskoj čaroliji. Svima je poželela lep provod, takmičarima da im se trud isplati i da uživaju u istopljenim čvarcima, a izlagačima da se bolje upoznaju, razmene iskustva i što uspešnije promovišu i prodaju svoje proizvode.

 

Robert Otot je, otvarajući manifestaciju, između ostalog rekao da je u agrarnoj politici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, u cilju postizanja boljih proizvodnih rezultata po jedinici površine, akcenat stavljen na podsticanje intenzivnih grana poljoprivredne proizvodnje kao što su povrtarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo, što je i uvršteno u konkursne linije.

– Prednost se daje onima koji gazduju na malim površinama, zatim postoji mogućnost da poljoprivrednici konkurišu i sa predračunima, a osobe mlađe od 40 godina i žene kod većine naših konkursa mogu da računaju na refundiranje troškova i do 70 odsto. Da su nam lokalni proizvodi važni pokazuje i činjenica da svake godine izdvajamo značajna sredstva u našem budžetu uza nabavku nove opreme u sektoru voćarstva i povrtarstva, i to za čišćenje, pranje, sortiranje, kalibraciju i obeležavanje proizvoda. Isto tako, već godinama podržavamo i tradicionalne manifestacije koje imaju za cilj promociju lokalnih proizvoda – naglasio je Robert Otot.

U okviru izložbe lokalnih proizvoda predstavljeni su i novi proizvodi brenda „Juliška“, kao i brojne rukotvorine putem kojih će se promovisati stari zanati. Projekat saradnje Mađarske i Srbije u okviru IPA projekta, u izgradnji brenda uz osiguranje kvaliteta za promociju lokalnih agroproizvoda i poljoprivrednika u prekograničnom regionu, sufinansira Evropska unija, uz podršku subotičke lokalne samouprave.

Organizatori „Zimskog festivala tradicija“ su Udruženje „Ludašpusta“ i mesara „Noge“, iz Subotice.

12282_2.jpg 

 

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop