Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Promovisana nova knjiga Emira Kusturice

27.11.2018.

U prepunom amfiteatru Otvorenog univerziteta večeras je, pod pokroviteljstvom grada Subotice, proslavljeni reditelj Emir Kusturica subotičkoj publici predstavio svoju novu, treću po redu knjigu „Šta mi ovo treba“, u izdanju beogradske izdavačke kuće „Vukotić medija“.

12254_1.jpg

Posle bestselera „Smrt je neprovjerena glasina” i „Sto jada”, Kusturica je svoje dnevničke zapise nastale u poslednjih 25 godina, od burnih devedesetih do danas, sabrao u knjigu „Šta mi ovo treba“.

- Ovo je knjiga koja je nastala u zapisivanju u dugom nizu godina. To su refleksije i manje više reakcije na promene koje su se desile u vreme sloma bivše države. Mislim da će to biti zanimljivo onima koji dolaze, koji će u stvari da svedu račune i da iz te knjige izvuku poneku belešku, kao nešto što će im biti važno – naglasio je Emir Kusturica i dodao da nije slučajno što je za promociju izabrana sala bioskopa „Eurosinema“, jer on, kako je rekao, i jeste – čovek filma.

Izdavača ove knjige Manojla Manja Vukotića sa njenim autorom Emirom Kusturicom veže dugogodišnje prijateljstvo i poslovni odnos.

- Prve dve knjige izdala je 'Kompanija Novosti', gde sam bio direktor i glavni i odgovorni urednik. Već smo uigrani i ovu knjigu je, na neki način, bilo lakše pripremiti. Ovo je izuzetno atraktivna knjiga, to je dnevnik u kome je sakupljeno poslednjih 25. godina, u kojima se govori o problemima od filma pa do završnog teksta o globalizaciji sveta. Kusturica je, inače, izvanredno obdaren čovek, nije samo scenarista, reditelj, to je čovek ogromnog dara za pisanje, za kulturu, muziku, ličnost sa kojom je dragoceno raditi i biti prijatelj - rekao je Manojlo Manjo Vukotić.

Odlomke iz knjige govorio je prvak drame subotičkog Narodnog pozorišta Miloš Stanković, dok su Subotičani u velikom broju, po završetku promocije, želeli posvetu autora.

12254_2.jpg

 

Imunizacija

VANREDNA SITUACIJANovogodišnji koncert Subotičkog simfonijskog orkestraMedija-centar i ProtokolLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop