Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Udžbenici za učenike romske nacionalnosti

22.11.2018.

Članovi Gradskog veća, Nataša Aleksić, zadužena za oblast obrazovanja, i Ilija Đukanović, zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva danas su, u Osnovnoj školi „Đuro Salaj“ deci iz romske zajednice podelili udžbenike. Ovo je samo jedna od mera kojom lokalna samouprava pomaže obrazovanje dece iz socijalno ugroženih porodica kako bi smanjila broj učenika koji napušta školovanje.

 12240_1.jpg

– Za kupovinu udžbenika za decu  romske nacionalnosti lokalna samouprava ove godine opredelila je sredstva u iznosu od 200.000 dinara, a udžbenike su dobili đaci iz tri škole u kojima se školuje najveći procenat učenika iz romske zajednice – istakla je Nataša Aleksić.

Trećina učenika u OŠ „Đuro Salaj“ je romske nacionalnosti, a prema rečima direktorice Mimice Andrić ovakva podrška mnogo znači, jer većina dolazi iz socijalno ugroženih porodica. Evidentno je, navela je, da sve manje dece iz romske zajednice napušta školovanje i da, posebno devojčice, uspešno završe osnovnu školu.

Ilija Đukanović je rekao da je grad Subotica na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova dobio 400.000 dinara za sufinansiranje realizacije Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja Roma u oblasti stanovanja. Pokrajinskim sredstvima, Grad će pridružiti sopstvena sa ciljem uređenja puta, staza i trotoara u Ulici Haladaš, u naselju Čantavir, u kojoj živi pretežno romsko stanovništvo.

– Zajedničkim sredstvima lokalne samouprave i Pokrajinske vlade, u čantavirskom naselju Haladaš, gde žive pretežno Romi, do kraja juna naredne godine biće izgrađene staze i trotoari – naglasio je Đukanović.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop