Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Rekordan broj učesnika u „Noći istraživača“

29.09.2018.

Ovogodišnja „Noć istraživača“ okupila je rekordan broj učesnika u Subotici. Ova manifestacija, održana pod motom „Istražuj kroz noć, u znanju je moć“, okupila je 180 učesnika iz osnovnih i srednjih škola, kao i visokoobrazovnih ustanova.

12164_1.jpg

Članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, Nataša Aleksić, izrazila je zadovoljstvo što su se ove godine manifestaciji priključile  kulturne ustanove.

- Kulture je bilo pre nas, a biće je i posle nas. Od izuzetnog značaja je da se deca upoznaju sa našom tradicijom, razmene sopstvena iskustva i prošire svoje znanje, kako iz nauke tako i iz kulture, i razviju pozitivan odnos prema ove dve oblasti – istakla je Nataša Aleksić.

Evropska „Noć istraživača“ prvi put je povezala nauku i kulturu. Bila je to prilika da se prisutni upoznaju sa radom Gradskog muzeja, čija su vrata bila „otvorena“ u toku trajanja manifestacije, kao i da pogledaju nekoliko tradicionalnih narodnih nošnji, koje su predstavili članovi OKUD „Mladost“.

Koordinator Noći istraživača u Subotici dr Zlatko Čović objašnjava da su organizatori u početku imali nedoumicu kako da povežu kulturu i nauku, a da su onda uvideli da je u pitanju interdisciplinarni pristup.

- Mislim da su uradili zaista odličan posao i da su na pravi način pokazali našoj zajednici da se sa naukom uvek možemo baviti, što i jeste cilj ove manifestacije - naglasio je dr Čović.

Evropska „Noć istraživača“ u Srbiji finansirana je iz programa „HORIZON 2020“ koji predstavlja najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacione delatnosti, a u okviru potprograma Marija Sklodovska-Kiri.

Sva naučna dešavanja ove godine realizovana su kroz tri projekta u sledećim gradovima: Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Ub, Užice, Svilajnac, Ćuprija, Jagodina, Smederevo, Ranovac, Čačak, Leskovac, Novi Pazar, Knjaževac, Despotovac, Kruševac, Trstenik, Negotin, Subotica, Zrenjanin, Inđija, Kikinda, Šabac, Bečej, Zaječar. 

 

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop