Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Održana manifestacija „Djeca u Dužijanci 2018“

17.06.2018.

Tradicionalna manifestacija „Djeca u Dužijanci 2018“,  u organizaciji Hrvatskog kulturnog centra „Bunjevačko kolo“, ovog vikenda (16. i 17. jun) okupila je oko 400 dece. Za bandašicu i bandaša izabrani su Kristina Šarčević i Marijan Rukavina.

11943_1.jpg

Otvarajući ovu manifestaciju članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja Nataša Aleksić je istakla da je ovo prilika da se pokaže kako se održava tradicija i neguje tolerancija na ovim prostorima.

-Ove godine učestvuje šest škola što je za dve više nego prošle godine. Deca imaju priliku da savladaju igre sa slamom i senom, da nauče kako se oblači risar i risaruša i da, kroz igru, shvate značaj Dužijance – rekla je Nataša Aleksić.

U „Risarskim igrama bez granica“ održanim, takođe u subotu, pobedila je OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta.  U ovom takmičenju u kome deca uče tajne dobrog risa učestvovalo je još pet osnovnih škola  i to „Ivan Milutinović“, „Matko Vuković“, „Sveti Sava“, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Đuro Salaj“.

Manifestaciju „Djeca u Dužijanci“ uveličala su bogatim programom gostujuća kulturno-umetnička društva.

Svečanosti su prisustvovali i predsednik HNV Slaven Bačić, savetnica predsednika HNV, Jasna Vojnić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Nataša Aleksić, konzul prvog razreda Generalnog konzulata Hrvatske u Subotici Hrvoje Vuković, predsednik UBH „Dužijanca”, dr Andrija Anišić, monsinjor Stjepan Beretić, kao i direktori i predstavnici škola koje su učestvovale u takmičenju.

Manifestacija je, svečanom svetom misom zahvalnicom u katerdali Svete Terezije Avilske i zajedničkim kolom ispred Katedrale završena u nedelju 17. juna.

11943_2.jpg

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop