Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Nagrađeni najbolji osnovci sa Okružnog takmičenja iz matematike

29.03.2018.

U Velikoj većnici Gradske kuće dodeljene su diplome i pohvalnice najboljim mladim matematičarima iz osnovnih škola Subotice koji su ostvarili zapažene rezultate na Okružnom takmičenju iz matematike koje je održano 25. marta 2018. godine u OŠ „Kizur Ištvan“.

11758_1.jpg

U ime grada Subotice najboljim matematičarima obratili su se član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja Nataša Aleksić i sekretarka Sekretаrijata za društvene delatnosti, Jasmina Stevanović.

Nataša Aleksić je, između ostalog, istakla da mladi matematičari predstavljaju ponos grada.

- Pre mesec dana sam rekla da kad naši mladi matematičari odu iz Subotice, u neki drugi grad na takmičenje, uvek ostave lep utisak o nama.  Kada se čitaju imena učenika i mesto koje osvoje, spomene se i Subotica. Mislim da je to bitno i zaista smo ponosni na njihove uspehe. Želimo da ih bude što više i da se u što većem broju okupe u Velikoj većnici - rekla je Nataša Aleksić.

Ukupno se takmičilo 142 učenika: 48 učenika četvrtih razreda, 28 iz petog, 37 iz šestog, 21 iz sedmog razreda i 18 takmičara iz osmih razreda. Od četvrtog do osmog razreda osnovne škole dodeljeno je 11 prvih nagrada, 18 drugih i 21 nagrada za treće mesto, dok je 27 učenika nagrađeno pohvalnicama.

Vršilac dužnosti direktorka OŠ „Kizur Ištvan“, Vesna Dulić, kaže da su zahvaljujući podršci lokalne samouprave i raznih donatora za najbolje matematičare pripremljeni prigodni pokloni.

- Takmičari koji su osvojili prvo i drugo mesto su dobili zbirke zadataka i formule, a sve ostali slatkiše - rekla je Vesna Dulić.

Jasmina Stevanović je, pozdravljajući prisutne u Velikoj većnici, podsetila je da grad Subotica dodeljuje i stipendije učenicima i studentima preko Fonda mladim talentima.

 

 

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop