Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Mihalj Njilaš obišao OŠ „Majšanski put”

20.02.2018.

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš, posetio je danas zajedno sa zamenicom gradonačelnika Subotice Timeom Horvat subotičku Osnovnu školu „Majšanski put”, kojoj je putem konkursa Sekretarijata dodeljeno skoro tri i po miliona dinara za izradu projektno tehničke dokumentacije i adaptaciju objekta. Poseta je realizovana u okviru akcije Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice pod nazivom „Sekretarijat bliži školskim klupama”.

11686_1.jpg

Uz izražavanje zahvalnosti Sekretarijatu na saradnji u stvaranju boljih uslova za učenike i zaposlene, direktorka OŠ „Majšanski put“ Beata Bognar istakla je da je zahvaljujući tim sredstvima, u januaru završena prva faza zamene stolarije u ovoj obrazovnoj ustanovi, što je i jedna od najvećih investicija.

Mihalj Njilaš je rekao da će se obnova vaspitno-obrazovnih ustanova odvijati planski.

– Trenutno je otvoreno sedam konkursa i očekujemo da se prijavi što više aplikanata. Budžetom Autonomne pokrajine Vojvodine za ove namene planirano je 413 miliona dinara. To nisu mala sredstva i želimo da ih iskoristimo što bolje za dobrobit obrazovanja i unapređivanje u oblasti prava nacionalnih manjina – naglasio je Njilaš.

Kako su domaćini nakon obilaska škole naveli, neophodno je nastaviti sa daljim ulaganjima, jer ih očekuje zamena preostalih prozora na školskoj zgradi i gasnog kotla. U planu su i izolacioni radovi na fasadi i tavanskom prostoru, kao i rekonstrukcija sportskog poligona i krova, te zamena parketa u sali za fiskulturu.

U okviru akcije „Sekretarijat bliži školskim klupama”, do sada je posećeno 55 obrazovnih ustanova na teritoriji AP Vojvodine.

 

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop