Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Mihalj Njilaš obišao OŠ „Majšanski put”

20.02.2018.

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš, posetio je danas zajedno sa zamenicom gradonačelnika Subotice Timeom Horvat subotičku Osnovnu školu „Majšanski put”, kojoj je putem konkursa Sekretarijata dodeljeno skoro tri i po miliona dinara za izradu projektno tehničke dokumentacije i adaptaciju objekta. Poseta je realizovana u okviru akcije Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice pod nazivom „Sekretarijat bliži školskim klupama”.|

11686_1.jpg

Uz izražavanje zahvalnosti Sekretarijatu na saradnji u stvaranju boljih uslova za učenike i zaposlene, direktorka OŠ „Majšanski put“ Beata Bognar istakla je da je zahvaljujući tim sredstvima, u januaru završena prva faza zamene stolarije u ovoj obrazovnoj ustanovi, što je i jedna od najvećih investicija.

Mihalj Njilaš je rekao da će se obnova vaspitno-obrazovnih ustanova odvijati planski.

– Trenutno je otvoreno sedam konkursa i očekujemo da se prijavi što više aplikanata. Budžetom Autonomne pokrajine Vojvodine za ove namene planirano je 413 miliona dinara. To nisu mala sredstva i želimo da ih iskoristimo što bolje za dobrobit obrazovanja i unapređivanje u oblasti prava nacionalnih manjina – naglasio je Njilaš.

Kako su domaćini nakon obilaska škole naveli, neophodno je nastaviti sa daljim ulaganjima, jer ih očekuje zamena preostalih prozora na školskoj zgradi i gasnog kotla. U planu su i izolacioni radovi na fasadi i tavanskom prostoru, kao i rekonstrukcija sportskog poligona i krova, te zamena parketa u sali za fiskulturu.

U okviru akcije „Sekretarijat bliži školskim klupama”, do sada je posećeno 55 obrazovnih ustanova na teritoriji AP Vojvodine.

 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticePrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

InformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице

Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>