Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Održana svečana akademija Kola srpskih sestara

07.11.2017.

U Velikoj većnici Gradske kuće održana je Svečana akademija povodom 79 godina od osnivanja i 25 godina od obnavljanja Kola srpskih sestara u Subotici.

11452_1.jpg

U ime gradonačelnika Subotice Bogdana Labana, lokalne samouprave i u svoje ime, skup je pozdravila Miroslava Babić, član Gradskog veća zadužena za oblast kulture.

– Članice Kola srpskih sestara pružaju uslugu pomoći i nege u kući starijim sugrađanima kojima je pomoć neophodna. Čestitam vam na jubileju obnavljanja od 25 godina, a Kolo će i u budućnosti imati podršku grada u oblasti društvenog i humanitarnog rada – rekla je Miroslava Babić.

Predsednica Kola srpskih sestara u Subotici, Jelena Birovljev istakla je  da  put milosrđa nije lak, ali da je častan.

– Činimo mnogo i puno i onoliko koliko možemo. Biti članica Kola znači činiti dobro drugima, a ponosni smo  i na Kolo devojaka. U našem sastavu su Srpkinje, Mađarice, Bunjevke, Hrvatice i sve druge sestre koje su spremne da rade sa nama, koje ne pitaju za naciju i veru, nego za problem i kako on da se reši – rekla je Jelena Birovljev dodajući da je njihov slogan: „Sve što hoćete da čine vama ljudi, činite i vi njima“.

Dobrotvorna zadruga  Srpkinja je preteča Mesnog odbora  Kola srpskih sestara u Subotici, koji je formiran 1938. godine. Prva predsednica bila je Mila Brašić. Kolo srpskih sestara prestaje sa radom 6. aprila 1941. godine. Mesni odbor Kola srpskih sestara u Subotici obnovljen je 3. oktobra 1992. godine.

Svečanosti prisustvovao je i narodni poslanik, Milimir Vujadinović, koji je u ime Vlade Srbije pozdravio skup i istakao značaj Kola srpskih sestara, a naročito na polju humanitarnog rada. Članicama  Kola iz drugih gradova uručeni su prigodni pokloni.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop