Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Sedamdeset godina UNICEF-a u Srbiji

16.10.2017.

Izložba fotografija, povodom 70 godina rada UNICEF-a u Srbiji, otvorena je na Trgu slobode, kod zgrade Narodnog pozorišta. Izložbu su otvorili članica Gradskog veća zadužena za kulturu, Miroslava Babić, i Mišel Sen Lot, direktor kancelarije UNICEF-a u Srbiji.

11412_1.jpg

Miroslava Babić  je, tim povodom, istakla značaj UNICEF-a za Srbiju i dobru saradnju između UNICEF-a i Vlade Srbije.

– Nama je veoma drago da je upravo Subotica, posle Beograda i Novog Sada, dobila priliku da predstavi ovu izložbu. Cilj je, u stvari, da se probudi svest kod svih naših građana, da shvatimo koliko su važna ova deca koja su naša budućnost i da im omogućimo da ostvare sva ona prava koja ne samo jedno dete, nego sva deca imaju, i to ne samo jedan dan, nego svaki dan – rekla je Miroslava Babić.

Mišel Sen Lot je kazao da je cilj izložbe da svako dete ostvari korist od svega onoga što njihova organizacija radi u oblasti obrazovanja, zdravstva, socijalne zaštite i razvoja.

– Tih sedam decenija saradnje UNICEF-a sa nekadašnjom Jugoslavijom i današnjom Vladom Srbije je 70 godina partnerstva između UNICEF-a i ljudi Srbije. U Srbiji je uloženo dosta napora i mnogo toga je urađeno da se unapredi položaj dece. Međutim, još uvek ima stvari koje je potrebno uraditi. Na primer, u oblasti kvaliteta obrazovanja, pristup kvalitetnom i inkluzivnom obrazovanju je još uvek izazov. Takođe, i u oblasti kvalitetne nege i brige prema najmlađoj deci – naglasio je Mišel Sen Lot.

UNICEF, dodao je, sarađuje i sa gradom Suboticom, kako bi se obezbedilo da svako dete živi u porodici ili porodičnom okruženju, s ciljem da se smanji broj dece koja žive u ustanovama kako bi i ona živela sa svojim porodicama.

Izložba fotografija 70 godina rada UNICEF-a u Srbiji prvobitno je bila otvorena u Beogradu, Novom Sadu, a posle Subotice biće izložena u Nišu i Pirotu.

UNICEF je organizacija koja deluje od 1946. godine, kako bi odreagovao na najurgentnije potrebe dece. Nakon Drugog svetskog rata i Srbija je sastavni deo istorije UNICEF-a. 

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop