Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Održana Noć istraživača

30.09.2017.

Više od 15.000 posetilaca prisustvovalo je manifestaciji Noć istraživača koja je juče održana u 11 gradova Srbije pod sloganom „Znanje na prvi ogled“, saopštili su danas organizatori. Domaćini manifestacije bili su Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš, Pirot, Požarevac, Petnica, Inđija, Zrenjanin, Šabac i Subotica. U našem gradu Noć istraživača održana je u atrijumu hotela „Galerija“, gde se, izvodeći brojne oglede, predstavilo više od 130 istraživača.

11387_1.jpg

Član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, Nataša Aleksić, koja je otvorila manifestaciju, izjavila je da joj je drago što se veliki broj škola odazvao, kao i da je cilj ove manifestacije da se što više mališana motiviše i zainteresuje za nauku.

– Deci je ovo zanimljivo, puna su entuzijazma, i nekoliko njih sam već pitala da li to znači da će u budućnosti studirati hemiju, a oni su rekli da su velike mogućnosti za to. Ovo je odlična prilika da se njima hemija i ostale istraživačke oblasti približe na jedan zanimljiv način, da uvide da to nisu samo knjiga i učenje napamet, već kako se izvode eksperimenti, što njima najviše privlači pažnju – istakla je Nataša Aleksić.

Lokalni koordinator manifestacije u Subotici, Zlatko Čović, rekao je da je Noć istraživača događaj koji je podjednako značajan za naučnu zajednicu i širu javnost.

– Drago mi je što se večeras okupilo toliko ljudi. Ovo je sedma manifestacija u Subotici, a njen značaj ogleda се upravo u tome da nauku i naučnu zajednicu približimo široj javnosti, odnosno što većem broju običnih ljudi i da im pokažemo da nauka nije bauk i da njome treba svakodnevno da se bavimo – kazao je Čović.

Noć istraživača održana je 12. put u Evropi, u 340 gradova i 26 država, a učestvovalo je milion građana i 18.000 istraživača.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop