Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Počeli XXI „Dani pčelarstva“

23.09.2017.

Predsednik Udruženja pčelara „Pčela“ Dragoljub Matić, otvorio je XXI „Dane pčelarstva“ koji se u Subotici održavaju 23. i 24. septembra 2017. godine. Ova tradicionalna manifestacija okupila je 19 proizvođača meda i drugih pčelinjih proizvoda iz Srbije, Mađarske i Rumunije, i devet izlagača pčelarske opreme.

11373_1.jpg

Matić je, otvarajući manifestaciju, svima poželeo dobrodošlicu i pozvao prisutne da probaju proizvode od meda, od piva i sladoleda sa medom do raznih medanjaka i drugih medenih proizvoda.

Predsednik Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine Radomir Vlačo istakao je da je zadatak pčelara u Vojvodini da organizuju što više ovakvih manifestacija.

Tatjana Mrdak je, u ime Saveza pčelarskih organizacija Srbije, čestitala domaćinima  što su uspeli da očuvaju ovu manifestaciju koja, kako je navela, predstavlja veliko bogatstvo u  Subotici.

Udruženje pčelara „Pčela“, uz podršku grada Subotice, u 20 osnovnih škola u našem gradu već dve godine realizuje akciju „Medeni doručak“. Prema rečima Ratka Lazarevića, iz Udruženja „Pčela”, cilj im je da se deca od najranijeg uzrasta upoznaju sa značajem zdrave hrane.

Najbolji rad ove godine na temu meda nacrtala je Martina Vuković, učenica četvrtog razreda OŠ „Matija Gubec” iz Tavankuta.

Na današnjoj svečanosti, koja je počela svečanom povorkom preko Korzoa sa mažoretkinjama, kraljicom meda iz Mađarske Norom Bala i vitezovima meda, priređen je prigodan kulturno-umetnički program.

 

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop