Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Završena akcija „Odeća za sve“

31.08.2017.

Članovi Gradskog veća zaduženi za oblasti obrazovanja i socijalna pitanja i zdravstvo, Nataša Aleksić i Ilija Đukanović, predstavnici Fondacije „Ana i Vlade Divac” i Humanitarnog centra za integraciju i toleranciju (HCIT), uz podršku kompanije „Inditeks“, danas su, u zajedničkoj akciji pod nazivom „Odeća za sve“, obradovali učenike Školskom centaru sa domom učenika „Dositej Obradović”, paketićima garderobe i obuće.

11311_1.jpg

Ilija Đukanović zahvalio se donatorima na uspešnoj saradnji i podsetio, da je ovo treća akcija podele garderobe i obuće, a drugi put je dobijaju deca u Školskom centru sa domom učenika „Dositej Obradović”.

- U dosadašnjoj saradnji sa Fondacijom realizovano je nekoliko projekata: prošireni su kapaciteti Narodne kuhinje Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica i donirana je oprema za reagovanje u kriznim situacijama, a organizovani su i edukativni treninzi za članove lokalnog štaba za vanredne situacije – naveo je Đukanović.

U ime Fondacije Ana i Vlade Divac, na odličnoj saradnji, svim našim partnerima, volonterima, donatoru USAID, građanima Subotice i lokalnoj samoupravi Grada Subotice, zahvalio se  Vlatko Jovićević, lokalni koordinator projekta, Fondacija Ana i Vlade Divac.

- Svi zajedno smo uradili veliki posao, kako bi odgovorili na izazove migrantske krize u našem gradu. Nastojali smo da jačamo institucije i ustanove koje nude svoju pomoć i usluge, kako izbegličkoj populaciji, tako i domicilnom stanovništvu – rekao je Jovićević.

U okviru projekta Fondacija  Ana i Vlade Divac, uz saradnju sa USAID-om, donirala je 10 stabilnih kompjutera (PC), sa ekranima i pratećom opremom, kako bi đaci OŠ „Miloš Crnjanski” imali savremeno opremljen IT kabinet. Inače pomenutu školu, pohađa Rami Aboudan (13)  koji je zajedno sa bakom i mamom pobegao od ratnih razaranja u Alepu i naselio se u bakinoj porodičnoj kući u Subotici.  Deca i nastavnici u OŠ „Miloš Crnjanski” se svojski trude da mu integracija u novu sredinu bude lakša.

Projekat, „Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na migrantsku krizu“, Fondacija Ana i Vlade Divac trajala je  od 1.septembar 2016.  do  1. septembra 2017. godine.

 

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Izborna komisija Grada Subotice

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop